Ett nederbördsområde ligger fortfarande över landets södra och mellersta del under tisdagen, skriver Meteorologiska institutet i sin väderrapport på tisdag morgon. I norr är det däremot mest uppehåll. Under dagen är det mulet och snöfall är att vänta, liksom byig nordlig vind.

Det varnas för dåligt väglag från morgonen i bland annat landskapen Österbotten, Mellersta Österbotten och Södra Österbotten på grund av snöfall eller snöblandat regn.

Ute på Kvarken råder stormvarning även i dag. Den nordliga stormen på 21 meter per sekund kan orsaka svårigheter och farosituationer för sjötrafiken, skriver Meteorologiska institutet i sin varning. Utsikterna fram till i morgon bitti visar nordlig till nordostlig vind på 17–21 meter per sekund på Bottenhavet och Kvarken, i kväll 15–19 meter sekund och under natten 13–17 meter per sekund. Snöfall är också att vänta.

Det varnas också för lågt vattenstånd. Havsvattenståndet förväntas sjunka från och med morgonen och lågvatten kan orsaka svårigheter i hamnarnas frakttrafik.