Efter två år som förbundsordförande för Svenska folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom (SU) meddelade korsholmaren Christoffer Ingo förra veckan att han inte ställer upp för omval. 

SU väljer ny ordförande på förbundskongressen i Kristinestad den 3–5 maj. 

Den första att meddela sitt intresse för posten är förbundets vice ordförande Frida Sigfrids. Sigfrids, 22, är från Borgå och studerar för tillfället på magisterprogrammet i offentligt ledarskap vid Åbo Akademi. Hon är även en av SFP i Nylands kandidater i riksdagsvalet.

– Efter tre år i förbundsstyrelsen känner jag mig redo att leda förbundet framåt som ordförande. SU har en central roll i att unga hörs i de stora framtidsfrågorna för vår generation, som klimatet, utbildning och de ungas välmående, säger Sigfrids i ett pressmeddelande.
Bland andra SU i Åbolands kretsordförande Theo Sjöblom och förbundsstyrelsemedlemmen Ida-Maria Skytte från Korsholm ger sitt stöd till Sigfrids i ordförandevalet.

– Jag har samarbetat väldigt mycket med Frida under de senaste åren, speciellt i klimatfrågor. Frida är en av de mest motiverade personerna jag känner, som inte bara är en bra kollega utan också en bra förebild och ledare. Hon har mitt fulla stöd i ordförandevalet, säger Skytte.