Drygt hälften av donationerna gick till högskolan som helhet.

En fjärdedel av donationerna gick till området social- och hälsovård, medan resten fördelades på naturbruk, teknik, kultur och företagsekonomi, uppger yrkeshögskolan i ett pressmeddelande. 

– Vi gläder oss mycket över den breda uppbackning vi har fått. Donationerna är värdefulla och det är också det stöd som visats för Novia. Jag har haft förmånen att träffa många människor med både visioner och vilja att värna om god utbildning. Vi har stärkt våra nätverk och skapat nya möjligheter för framtida samarbete, säger rektor Örjan Andersson. 

Landets yrkeshögskolor hade fram till årsskiftet möjlighet att bedriva medelinsamling med motfinansiering från staten.

Novias medelinsamling har nu ett slutsaldo på 6,2 miljoner euro. Kampanjen för insamlingen inleddes redan i slutet av 2017 och avslutades den 31 december 2018.

6,2

miljoner euro är slutresultatet i Novias medelinsamling.

 
Yrkeshögskolans styrelse kommer nu att besluta om förvaltningen av det insamlade kapitalet. En del av summan kommer att användas för aktuella utvecklingsbehov.

 – Tack vare donationerna kan vi fortsätta att utvecklas som en högklassig och attraktiv högskola samt viktig regional arbets- och näringslivsutvecklare. De insamlade medlen kommer att stöda utvecklingen av undervisningen och möjliggöra långsiktiga satsningar vid högskolan, säger Andersson.

De företag, samfund och privatpersoner som är med och stöder Novia genom kampanjen ”Stöd framtidens kunnande” finns listade på webben