Mangs vill inte på något sätt försköna verkligheten.

Kaskö har ett par minusbokslut bakom sig, och stadens ekonomi kommer att visa ett underskott även 2018.

- Det är illa. Just nu lånar vi till driften. Utgifterna är större än inkomsterna och alla vet att det inte är hållbart, säger Mangs.

En styrgrupp utsågs i somras med uppgiften att få ekonomin i balans. Det handlar om att se över stadens servicestruktur och ge förslag på hur man ska få ner kostnaderna under åren 2018-2021.

Utredare Göran Honga påpekade i sin utredning om en möjlig fusion Kaskö-Närpes att Kaskö radikalt måste se över sin servicestruktur och -modell.

Det arbetet pågår nu. Mangs vill inte uttala sig om sparmålet i euro och vilka åtgärder som kan bli aktuella.

Styrgruppen består av fullmäktiges presidium - Kari Häggblom (SDP), Mirja Högstrand (VF) och Jukka Salo (Sannf) och stadsstyrelsens presidium, det vill säga Carl-Gustav Mangs (SFP) och Tauno Sarja (SDP) samt stadens ledningsgrupp med ledande tjänstemän.

Men nu breddar man den politiska förankringen. För att alla partier ska vara med i arbetet beslöt stadsstyrelsen i tisdags att även Samlingspartiet och De gröna ska få varsin medlem, och det blir Lars Piira respektive Erkki Nykänen som nu träder in i gruppen.

Mangs uppger att styrgruppen i början av oktober kommer att ge förslag som ska beredas av en tjänstemannagrupp. Det blir stadsstyrelsen och -fullmäktige som fattar beslut om åtgärder i sparpaketet.