Dyrt att bygga? Det tycker inte Pirjo Rajasalo i Lappfjärd. Hon bygger små tittskåp och det mesta av materialet är återanvänt. Hennes inredningsintresse är minimalistiskt, och nästintill gratis.

På Knöpelbacken i Övermark hittar vi Helsingforsbon Tom Ehrström som med var hand bestämt sig för att renovera sin farmor Martas föräldrahem. Hellre gammalt än nytt, är hans filosofi.

I Kaskö har vi hälsat på paret Pirjo och Kyösti Välikangas som kan sägas samla på gamla skolor. Sommartid bor de i det som en gång var bilskola. Och nu har de tagit sig an den tidigare finska folkskolan.

Det här är bara några av de många intressanta texter vi bjuder på i årets upplaga av Hus & Hem. Och dessutom helt gratis!

Läs bilagan Hus & Hem här (via dator)

Läs bilagan Hus & Hem här (telefon, surfplatta)

Och cirka 1.30 natten till torsdag hittar du också bilagan via eSydin-appen.

Här hittar du till e-tidningen.

Sydin som e-tidning är alltid gratis för prenumeranter. Men Hus & Hem-bilagan är öppen för alla. Det som krävs är att du loggar in. Om du inte har en inloggning kan du enkelt skapa en på startsidan (logga in uppe till höger) och det är gratis.

Om du vill läsa e-tidningen via surfplatta eller mobiltelefon laddar du ner appen eSydin (gratis) från Apples App Store eller Google Play Store. Appen fungerar i operativsystemen iOS och Android.

Har du frågor kontakta: support@hssmedia.fi

E-tidningen är en identisk kopia av papperstidningen, med exakt samma innehåll, från första till sista sidan, inklusive annonser. Det är ett behändigt sätt att läsa lokala nyheter, inte minst för den som bor utomlands.