Första larmet kom vid 4.30-tiden. Branden hade då endast hunnit sprida sig på ungefär ett kvadratmeter stort område av lagerbyggnaden. Räddningsverket fick snabbt branden under kontroll.

– Det var förbipasserande som observerade branden och gjorde nödanmälan. De väckte också en granne och började släcka branden med vattenämbar. Ambulansen som var först på plats hjälpte också till med släckningen. Det var mycket tack vare det tidiga ingripandet som det gick så lyckligt, säger kretsbrandchef Kaj Enqvist.

Zoom

Brädfoder och stockar sveddes på uthuset i Kolargränden. Tack vare förbipasserande fick man snabbt elden under kontroll. Foto: Lotta Sjöblad


Vid 7-tiden kom ännu ett larm om en brand i centrum. Ett 75 kvadratmeter stort uthus brann på Västra Långgatan. Uthuset ligger endast cirka 50 meter från det fritidshus som totalförstördes för en vecka sedan. Branden är släckt.

– Precis som vid den tidigare branden var spridningsrisken stor. Det är i båda fallen fråga om ett gammalt trähusområde med flera små hus som är fastbyggda i varandra.

De senaste två söndagarna har det också brunnit i Norrstan tidigt på morgonen, förra veckan ett fritidshus och veckan innan en uthusbyggnad. De två bränderna misstänks vara anlagda.

– Från räddningsverkets sida misstänker vi helt klart att de här bränderna också är anlagda. Det är fråga om samma dag och tidpunkt och det finns ingen klar orsak till någon av bränderna, säger Enqvist.

Polisen utreder bränderna. Inga personer har skadats i eldsvådorna.