På Brändövägen stannade polisen en drygt 30-årig man på lördagseftermiddagen. Alkotestet visade dubbla nollor men snabbtestet för narkotika gav positivt utslag.

En man i 40 års ålder misstänks för grov rattfylla efter att ha kört en lastbil alkoholpåverkad. Polisens alkotest visade 1,07 mg alkohol per liter, alltså kring 2 promille. Polisen stannade lastbilschauffören på Gulsparvsgatan i Orrnäs.

På Lotsgatan i Vasa ertappades en drygt 20-årig man onykter bakom ratten sent på lördagskvällen. Alkotestet visade 0,0. Snabbtestet för narkotika visade däremot positivt. Föraren misstänks nu för rattfylla och straffbart bruk av narkotika.

Dessutom är en man misstänkt för grovt äventyrande av trafik efter att ha gjort sig skyldig till rejäl fortkörning längs Strandvägen i Norrnäs, Närpes. Polisens radare visade 176 kilometer i timmen, hastighetsbegränsningen på vägsträckan var 100 kilometer i timmen. Den direkta påföljden blev att polisen tog mannens körkort. Händelsen inträffade sent på lördagskvällen.

Uppdaterad 16.7 klockan 11:23: Uppdaterad med ytterligare information om att fortkörningen i Närpes skedde längs Strandvägen i Norrnäs.