Men de två största oppositionspartierna CHP och HDP vägrar godkänna resultatet. Ett beslut i sista minuten av landets valmyndighet om att valsedlar som saknar officiell stämpel ska få räknas med i valet kritiseras av CHP.

– Tro mig, det här valet är inte över än. Resultatet är fullständigt ogiltigt, sade Erdal Aksunger som hör till partiledningen i CHP.

HDO i sin tur säger att det finns tecken på att valresultatet manipulerats på en skala som motsvarar tre eller fyra procentenheter.

Erdogan: Historiskt

President Recep Tayyip Erdogan har beskrivit resultatet som historisk och har krävt att övriga länder ska respektera det.

Men även om resultatet håller är det något av ett bakslag för honom. Han hade väntat sig ett ja med en klart större marginal.

Regionalt sett fördelade sig resultatet så att Erdogan stöddes i landsbygden men i de största städerna, bland dem Istanbul, röstade folket mot reformen.

EU uppmanade i natt Turkiets regering att försöka nå största möjliga enighet. EU anser att regeringen måste beakta att resultatet var mycket jämnt och att grundlagsreformen skulle få omfattande konsekvenser.

Stor reform

Det är meningen att presidentens maktbefogenheter ska utvidgas från och med slutet av 2019.

Bedömare har beskrivit reformen som den största politiska förändringen sedan den turkiska republikens grundande 1923. Bland annat ska premiärministerposten läggas ned och presidenten får makten att utse ministrarna.