Den donerade summan samlades in under Rani Plasts kampanj Hundra cent, hundra år, som företaget startade för att uppmärksamma att Finland fyller 100 år.

– Vi ville fira Finlands jubileumsår på ett sätt som lyfter fram jordbrukets betydelse för Finland. Jordbruket har, tillsammans med industrin, haft en stor roll i landets historia, och kommer att ha det även i fortsättningen, säger Rani Plasts koncernchef Mikael Ahlbäck i ett pressmeddelande.

– Vi valde Mannerheims Barnskyddsförbund som mottagare av donationen, eftersom organisationen utför ett viktigt arbete för barn. Det är barnen som är Finlands framtid, och alla barn bör ges möjlighet till ett bra liv, fortsätter Ahlbäck.

– Mannerheims Barnskyddsförbunds föreningar täcker hela Finland och förbundets volontärer utför årligen cirka en miljon arbetstimmar till förmån för barn. På många orter är MLL en av de få aktörer som anordnar verksamhet för barnfamiljer. Vi är väldigt glada och tacksamma för Rani Plasts donation, som hjälper oss att i hela landet stärka det stöd och den handledning som volontärerna ger, säger MLL:s kommunikationsdirektör Liisa Partio.

För kampanjen har Rani Plast också lanserat blåvita ensilagebalar på marknaden. För varje såld kampanjrulle donerar Rani en euro till MLL.