|

"Jag har inte varit utanför huset"

Karolina Bergvik som är på praktik i Bryssel är chockad över det som hände, men inte överraskad. Zoom
Foto: Karolina Bergvik

Karolina Bergvik som är på praktik i Bryssel är chockad över det som hände, men inte överraskad.

Karolina Bergvik, som är från Kristinestad men just nu bosatt i Bryssel, har hållit sig hemma dagen efter terrordåden. Stämningen i Bryssel är dämpad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Europaparlamentet, där Bergvik nu är på praktik för Nils Torvalds, är i dag stängt till följd av attentaten. – Jag jobbar hemifrån i dag så jag har inte alls varit utanför huset. Så jag har ingen aning om hur det är på gatorna. Bergvik berättar att det i dag är mera nedstämt, medan det i går var väldigt skakigt. – Hela teamet gick hem tillsammans i går klockan fem. Det var poliser och patruller på gatorna. Flygplatsen är avstängd och det har gjort att Bergvik inte kunde ta flyget hem till Finland på tisdagen som hon hade planerat. Flyget hem är nu uppskjutet till torsdagen. – Jag vill hem över påsk, så jag hoppas att jag kan ta mig hem på torsdag. När Bergvik kom till Bryssel var hon beredd på att något kunde hända där. Flygplatsen har varit stängd också en gång tidigare, efter Parisattentaten. – Det är inte överraskande det som hände, men jag är ändå chockad. Speciellt när det händer så nära där man själv jobbar. När terrordådet på flygplatsen inträffade på tisdagen var Bergvik hemma. Sedan passerade hon metrostationen Maelbeek på väg till jobbet runt klockan 9. – Det var tur att jag redan var på jobbet då det small igen. Jag hade just gått förbi metrostationen. Efter att uppståndelsen har lagt sig är det tillbaka till vardagen som gäller. – Det blir väl bara att ta tag i vardagen fast det känns konstigt. Jag vill kunna gå omkring utan att vara orolig och rädd. Men man tänker ändå lite på att vad som helst kan hända.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan