|

Blåräven kollapsar

NyhetsbildZoom
Blåräv. Foto: Arkiv/Leif Sjöholm
Ett ännu värre öde mötte de stora blårävarna i dag än utförsäljningen av de minsta skinnen på torsdagens realisationsauktion.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Prisnivån rasade inte bara till samma nivå som för de små rävskinnen. Hälften av skinnen tvingades auktionsbolaget Saga Furs dra tillbaka. Medelpriset på de största skinnen av storlek sex rasade till 63,78 euro och försäljningsprocenten blev endast 47 procent. På fjolårets marsauktion var medelpriset för de största blårävarna 165 euro, ett tapp på 100 euro per skinn på ett år.

Då tre av fyra storlekar var sålda låg medelpriset på 52,7 euro, ett pris som utgör endast hälften av vad det kostat att producera dem.

Rävfarmarna blöder och blir inte ens kvitt sina skinn för något som helst pris - marknadsekonomi i dess allra råaste form.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.