|

Innopowers vindkraftverk på Björnön rivs

NyhetsbildZoom
Vindkraftverken på Björnön har tjänat ut och monteras ned. Foto: Anders Bergvik
Innopowers tre vindkraftverk på vågbrytaren på Björnön i Kristinestad plockas ner som bäst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bit för bit plockas Innopowers tre vindkraftverk på en megawatt styck med tornhöjden 70 meter ner och forslas bort för att smältas ner. – Det är ypperliga förhållanden, nära vindstilla, men det är utmanande att riva dem eftersom det är så trångt om utrymme, men alla tre borde vara borta på torsdag, säger ansvarige arbetsledaren Andrius Cypas från East Wind Brokers som sköter nedmonteringen. Vindkraftverken började producera el i slutet av år 2003 och hann producera sammanlagt 72 000 megawattimmar. I fjol var sista året vindkraftverken var i kommersiell drift och producerade då blott 2 000 megawattimmar. Vindkraftverken levererades av inhemska bolaget Winwind. Innopower har giltiga bygglov för sex nya vindkraftverk på PVO:s kraftverksområde i Kristinestad. Innopower kommer inte att driva projektet i egen regi, utan det kommer att säljas till någon annan aktör.

Kommentarer
|

Parkskoj med rörelse och kreativitet för barn

Nyhetsbild
Fanny Mangström, till vänster, och Jennifer Henriksson är redo för att dra i gång parkskoj för barn i Kristinestad då sommarlovet börjar. Foto: Lotta Sjöblad
Parkskoj är ett nytt sommarlovsprogram för barn som Folkhälsan i Kristinestad kör i gång. Då blir det mycket rörelse och kreativitet i Badhusparken.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan