|

Elever flyttas till Tjöck

NyhetsbildZoom
Rum i Tjöck-Påskmark ungdomslokal (bilden) ska hyras, när alla elever inte får plats i Tjöck skola på andra sidan vägen. Foto: Mats Ekman
Eleverna i Kristinestads skola får undervisning i Tjöck medan skolbyggnaden i stadskärnan renoveras. De tilläggsrum som behövs hyrs i uf-lokalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Svenskspråkiga utbildningsnämnden godkände i torsdags enhälligt att undervisningen sker i Tjöck medan renoveringen pågår i stadskärnan. Arbetet ska inledas i höst. Tjöck skola indrogs i början av augusti 2015 och då renoveringsarbetet är klart ska alla elever gå i skola i stadskärnan. Det här läsåret undervisas eleverna i två olika skolbyggnader, både i stadskärnan och i Tjöck, fast de administrativt är en skola. Eftersom alla elever inte får rum i skolbyggnaden i Tjöck hyr man tilläggsrum i ungdomslokalen på andra sidan av vägen. Skolan har också tidigare hyrt rum i uf-lokalen.

Kommentarer
|

Centern tappade – Vasa centralsjukhus en av orsakerna, säger Paavo Rantala

Nyhetsbild
Centernveteranen Paavo Rantala menar att orsaken till kräftgången i Vasa valkrets förklaras med den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Centern blev valets stora förlorare och tappade 18 mandat. I Vasa valkrets förlorade partiet 17 000 röster – frågan om den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus gjorde säkert sitt, säger partiveteran i Kristinestad.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan