;
|

Nytt dagis i arbetscentralen

NyhetsbildZoom
Vi trivs riktigt bra här, säger Emma Vesterlund, som är ansvarig barnträdgårdslärare i nya Finby daghem. Foto: Mona Söderman
Det finns fortfarande behov av fler dagvårdsplatser främst i Närpes centrumområdet. Ett nytt tillfälligt daghem i Finby lättar upp situationen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I början av december öppnade det nya daghemmet i före detta arbetscentralen i Finby. Ännu är det inte riktigt fullt med barn i det nya dagiset, men ansvariga barnträdgårdsläraren Emma Vesterlund räknar med att det ska bli fullt.

Nu består stora sidan av tio barn. Likaså finns det tio barn på lilla sidan.

– Vi räknar med att lilla sidan för tolv barn ska bli full så småningom. Däremot är det ännu oklart med stora sidan, som har 14 platser, säger ansvariga barnträdgårdsläraren Emma Vesterlund.

Barnen kommer främst från centrumområdet.

Finby gruppfamiljedaghem har slagits ihop med det nya daghemmet, som kan ta emot dubbelt fler barn.

Läs mera i lördagens SÖ (16.1)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan