;
|

EPV bygger 34 vindkraftverk i Ömossa

NyhetsbildZoom
EPV Energi investerar cirka 200 miljoner euro i en vindkraftspark i Ömossa, Kristinestad. Så här kan kraftverken se ut från Uttermossa enligt bolagets visualisering. Foto: Fotomontage: EPV Vindkraft
Nu är investeringsbeslutet fattat: EPV Energi Ab byggger 34 vindkraftverk i Ömossa, Kristinestad – en investering på 200 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bolaget fattade investeringsbeslutet om vindkraftsparken på fredagen.

För byggandet av vindkraftsparken svarar EPV Energis dotterbolag EPV Vindkraft Ab, som i sin helhet ägs av moderbolaget.

– Investeringsbeslutet om vindkraftsparken i Ömossa har också stor regional betydelse, eftersom det handlar om en investering på cirka 200 miljoner euro, säger EPV Vindkrafts VD Frans Liski i ett pressmeddelande.

EPV Vindkrafts första vindkraftspark med 16 vindkraftverk i Torkkola i Lillkyro, Vasa blev färdig våren 2015. Som bäst bygger bolaget en vindkraftspark med 17 vindkraftverk i Santavuori i Ilmola. Vindkraftsparken beräknas stå färdig hösten 2016.

Också för vindkraftsparken i Ömossa i Kristinestad har de förberedande arbetena redan inletts och fundamenten gjuts under nästa år.

Själva vindkraftverken börjar resas tidigast våren 2017.

Vindkraftsparken i Ömossa, som är belägen öster om riksåttan, börjar producera el före utgången av år 2017. Bolaget har alla tillstånd som krävs för byggandet. Området finns även med i den nyligen fastställda landskapsplanen.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan