|

Krista Siegfrids tävlar i Melodifestivalen

NyhetsbildZoom
Krista Siegfrids. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Krista Siegfrids är en av de tävlande i den svenska Melodifestivalen 2016.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Siegfrids tävlar med låten "Faller" i den andra deltävlingen i Malmö den 13 februari. I samma deltävling finns Victor och Natten, Molly Pettersson Hammar, trion Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson, Isa, Wiktoria och David Lindgren med i startfältet. Totalt hålls fyra deltävlingar innan det är dags för den stora finalen på Friends Arena i Stockholm den 12 mars.

Årets tävlande presenterades vid en stor presskonferens på måndag morgon.

2013 vann Krista Siegfrids Tävlingen för ny musik (UMK) och fick representera Finland i Eurovision Song Contest i Malmö det året. I vår gör hon också comeback i UMK-sammanhang - denna gång som programledare tillsammans med sångaren och skådespelaren Roope Salminen.

Melodifestivalen 2016

  • Första deltävlingen, 6 februari i Göteborg: "Ainâ??t no good" med Mimi Werner, "Bada nakna" med Samir & Viktor, "Constellation" med Robin Bengtsson, "Donâ??t worry" med Ace Wilder. "Himmel för två" med Anna Book, "Mitt guld" med Pernilla Andersson, "Rik" med Albin och Mattias Andréasson.
  • Andra deltävlingen, 13 februari i Malmö: "100 procent" med Victor & Natten, "Faller" med Krista Siegfrids, "Håll mitt hjärta hårt" med Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson, "I will wait" med Isa Tengblad, "Save me" med Wiktoria, "Hunger" med Molly Petterson Hammar, "We are your tomorrow" med David Lindgren.
  • Tredje deltävlingen, 20 februari i Norrköping: "Human" med Oscar Zia, Kizunguzungu" med SaRaha, "Kom ut som en stjärna" med After Dark, "My heart wants me dead" med Lisa Ajax, "Put your love on me" med Boris René, "Weight of the world" med Smilo, "You carved your name" med Swingfly feat Helena Gutarra.
  • Fjärde deltävlingen, 27 februari i Gävle: "Du tar mig tillbaks" med Martin Stenmarck, "Håll om mig hårt" med Panetoz, "If I were sorry" med Frans, "Killer girl" med LInda Bengtzing, "Rollercoaster" med Dolly Style, "Runaways" med Eclipse, "Youniverse" med Molly Sandén.
  • Andra chansen, 5 mars i Halmstad.
  • Finalen, 12 mars i Stockholm.
Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.