|

Åbacka och Kuuttinen i juniorlandslaget

NyhetsbildZoom
Heidi Kuuttinen tog FM-brons. Foto: Arkiv
Felicia Åbacka och Heidi Kuttinen valdes som enda sydösterbottningar in i friidrottslandslagen som presenterades på torsdagen. Inga seniorer från regionen kom med.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt valdes 113 juniorer in i landslaget. På 400 meter finns IF Fyrens Felicia Åbacka bland de valda och på längre löpdistanser är Krafts Heidi Kuuttinen med. Däremot blev ingen av regionens senioridrottare valda till landslagen. Endast tre ÖID-are kom med, Sandra Eriksson, David Söderberg och Camilla Richardson. Krafts Jonathan Åstrand och Länkens Anders Lindahl får därmed infinna sig att vara utanför landslaget. Ett landslag som delades in i två grupper: Elitgruppen, Team Finland, med 16 idrottare och EM-gruppen med 40 idrottare. Idrottare kan ännu väljas in i landslaget, i EM-gruppen, i ett senare skede. Men då gäller det att klara vissa uppsatta gränser.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.