|

"Det känns rätt att göra något"

NyhetsbildZoom
Vi hjälper
Viljan att hjälpa till i arbetet med flyktingströmmarna är stor i Österbotten – många har redan hakat på Vasabladets, Österbottens Tidnings och Syd-Österbottens utmaning att skänka en summa till förmån för flyktingarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Såväl privatpersoner som företag har meddelat att de deltar i insamlingen. Ett par som vill vara anonymt berättar att de tagit 440 euro ur hushållskassan och skänkt till Kyrkans utlandshjälp. – Många bäckar små blir en stor å. Tack för utmaningen, hoppas många hakar på, skriver de i sitt mejl.


En privatperson har donerat 2.025 euro till Röda Korset. - Det är i stora drag en nettomånadslön. Jag önskar vara anonym, men vill gärna bidra till listan för att visa att vi finns, vi som vill hjälpa, skriver personen.


En familj i Pedersöre berättar att de betalat in 150 euro till Kyrkans utlandshjälp. Familjen utmanar samtidigt alla läsare att bidra med 5–10 procent av deras månadsutgifter för inköp av livsmedel.


Tandkliniken Dentina i Kronoby har valt att skänka 500 euro till Röda Korsets katastroffond. – Det känns rätt att göra något. Alla borde vara med och hjälpa till, det är vars och ens plikt, säger tandläkaren Tina Granbacka som äger Dentina. Hon säger att hon och tandskötaren, som också jobbar på kliniken, diskuterat flyktingfrågan så gott som varje dag när de haft kaffepaus. – Man ser så mycket på tv, och läser om det i tidningar och på nätet och ser bilder – det kommer nära och man blir berörd. När jag såg artikeln om utmaningen i dagens ÖT tänkte jag direkt att vi ska vara med och hjälpa, säger Granbacka.


Fyraåriga Milea Mannil i Vasa har bidragit med 8 euro till Röda Korset. – Det var hennes egen idé. Hon har sett på Lilla Aktuellt i SVT och vi har pratat mycket om flyktingarna hemma eftersom vi ska bli vänfamilj. Det har också kommit naturligt på tal då vi plockat ihop kläder till Röda Korsets insamling, berättar Mileas mamma Linn Jung. Här hittas hela listan med alla som bidragit hittills.

Kommentarer
|

Då fanns enorm framtidstro i Kristinestad – "Men det här var ju helt dödfött"

Nyhetsbild
Erkki Ikkelä-Koski satt i fullmäktige och som ordförande i industrinämnden när planerna på semesterparadis vid Kanonviken lanserades. Foto: Anders Bergvik
Framtidstron spirade i Kristinestad. Allt var möjligt, alla var överens – även om att planen på ett semesterparadis vid Kanonviken var en dödfödd idé.

Mest läst senaste veckan