|

"Det känns rätt att göra något"

NyhetsbildZoom
Vi hjälper
Viljan att hjälpa till i arbetet med flyktingströmmarna är stor i Österbotten – många har redan hakat på Vasabladets, Österbottens Tidnings och Syd-Österbottens utmaning att skänka en summa till förmån för flyktingarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Såväl privatpersoner som företag har meddelat att de deltar i insamlingen. Ett par som vill vara anonymt berättar att de tagit 440 euro ur hushållskassan och skänkt till Kyrkans utlandshjälp. – Många bäckar små blir en stor å. Tack för utmaningen, hoppas många hakar på, skriver de i sitt mejl.


En privatperson har donerat 2.025 euro till Röda Korset. - Det är i stora drag en nettomånadslön. Jag önskar vara anonym, men vill gärna bidra till listan för att visa att vi finns, vi som vill hjälpa, skriver personen.


En familj i Pedersöre berättar att de betalat in 150 euro till Kyrkans utlandshjälp. Familjen utmanar samtidigt alla läsare att bidra med 5–10 procent av deras månadsutgifter för inköp av livsmedel.


Tandkliniken Dentina i Kronoby har valt att skänka 500 euro till Röda Korsets katastroffond. – Det känns rätt att göra något. Alla borde vara med och hjälpa till, det är vars och ens plikt, säger tandläkaren Tina Granbacka som äger Dentina. Hon säger att hon och tandskötaren, som också jobbar på kliniken, diskuterat flyktingfrågan så gott som varje dag när de haft kaffepaus. – Man ser så mycket på tv, och läser om det i tidningar och på nätet och ser bilder – det kommer nära och man blir berörd. När jag såg artikeln om utmaningen i dagens ÖT tänkte jag direkt att vi ska vara med och hjälpa, säger Granbacka.


Fyraåriga Milea Mannil i Vasa har bidragit med 8 euro till Röda Korset. – Det var hennes egen idé. Hon har sett på Lilla Aktuellt i SVT och vi har pratat mycket om flyktingarna hemma eftersom vi ska bli vänfamilj. Det har också kommit naturligt på tal då vi plockat ihop kläder till Röda Korsets insamling, berättar Mileas mamma Linn Jung. Här hittas hela listan med alla som bidragit hittills.

Så kan du också delta i utmaningen

  • HSS Media utmanar alla företag, organisationer och privatpersoner att skänka en summa till förmån för flyktingarna. Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten har också skänkt 1.000 euro per tidning.
  • 1) Välj organisation du eller ditt företag vill att hjälpen ska gå till: Röda Korset (Katastrofhjälpen), Nada Nord eller Kyrkans utlandshjälp.
  • 2) Betala in på organisationens konto.
  • 3) Sänd e-post till utmaningen@hssmedia.fi.
  • Uppge vem du är, vilken organisation du valt och vilken summa du gett. Du får också vara anonym om du vill.
  • 4) Bidragsgivarnas namn publiceras på webben och i tidningarna.
  • Hjälporganisationernas kontonummer:
  • Röda Korset (Katastrofhjälpen): FI06 2219 1800 0680 00, NDEAFIHH, skriv ”Katastroffonden” i meddelandefältet.
  • Nada Nord: FI97 5567 0720 1098 53 referensnummer 4006
  • Kyrkans utlandshjälp: FI33 1572 3000 5005 04, referensnummer 1164
Kommentarer
|

Föraren tappade kontrollen när hon skulle svänga

Nyhetsbild
En Närpesbo körde av Strandvägen i Närpes när hon skulle svänga in på Fallvägen. Foto: Arkiv/Malin Bylund
Det gick inte som planerat när en Närpesbo skulle svänga in på en mindre väg. Färden slutade i diket.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan