"Österbottnisk afton" – en musik- och humorföreställning om glesbygden och döden

Komikern Alfred Backa och artisterna Josefin Sirén, Månskensbonden och Rickard Eklund, alla från Österbotten, gör en gemensam föreställning med bland annat sitt eget komplicerade förhållande till glesbygden som tema.

Dessutom tänker alla "lite för mycket" på döden, och då blir resultatet en föreställning där artisternas melankoliska musik krockar med Alfred Backas drastiska humor, som pendlar mellan dödligt allvar och bisarrt trams.

Föreställningen visas fredagen 17.11 klockan 19. Frans Henrikson-salen, Närpes. Den är i två akter med paus.

Josefin Sirén, Månskensbonden, Alfred Backa och Rickard Eklund har tillsammans med regissören Alexandra Mangs har tillsammans tagit fram en föreställning med både musik, humor, tragik och glesbygd i fokus.

Dansföreställningen Cirkus med LGF

Lappfjärds Gymnastikförening bjuder in till magins värld i en dansföreställning med temat "cirkus" i Kristinestad. Det är föreningens barn och unga som uppträder. Föreställningens längd är 6o minuter.

Dansshowen visas på Kristinahallen lördagen 18.11 klockan 18. Biljetter kan bokas via netticket.fi. Barn under 6 år betalar inget inträde.

LGF visar cirkuskonster i Kristinahallen på lördag. Gruppen på bilden heter

Recado – All Stars ger konsert

På lördagen bjuder orkestern Recado – All Stars på musikunderhållning i restaurang Jungman i Kristinestad.

Solisterna Nanna Rosengård, Arto Kallio, Daniel Norrback och Björn ”Nalle” Schauman sjunger tillsammans med orkestern. Janne Lindström håller i trådarna.

Konserten ordnas lördag 18.11 klockan 20–22. Övriga tidpunkter: 18.11 klockan 20–22. Inträde 20 euro.

Recado ger konsert med flera solister på lördag.

Julöppning i Närpes centrum

På lördag får Närpesborna göra sig klara att möta tomten för kanske första gången i år. Då blir det julöppning med marknadsförsäljning och program. För barnen ordnas pysselstuga i Café Albert. Jultomten kan man hälsa på utanför När-Bok.

Också årets luciakandidater deltar i programmet. Butikerna i Närpes centrum har öppet hela eftermiddagen. Det vackraste skyltfönstret utses också på julöppningen.

Julöppningen i Närpes hålls på lördag klockan 11–14. Program i parken klockan 12–13. Arrangör är Näsby Finby företagare, NFF.

I

"Fragment från ett Sekel" på kulturhuset Dux

På söndag kan man låta sinnena beröras i en en audiovisuell föreställning där film och musik presenteras tillsammans med ljud, röster och stämningar från Österbotten i dag, med referenser till förra seklet. Därav föreställningens namn, "Fragment från ett Sekel".

Föreställningen har varit ute på miniturné och sista föreställningen ges på kulturhuset Dux i Kristinestad på söndag.

Medverkande är Audun Nedrelid på keyboards, Anton Lindholm på gitarr, Mikael Skogberg på bas, Patrik Björni på trummor. Audun Nedrelid ansvarar för komposition och film och Mikael Södergrann för ljuddesign.

Föreställningen går på svenska, men har finska undertexter.

Föreställningen ges på söndag 19 november klockan 18 på kulturhuset Dux. Evenemanget arrangeras av Audun Nedrelid/Coaxfilm.

Linnea Strand och Mia Gull i Närpesnejdens marthaförening ordnar klädbytardag.

Klädbytarjippo i Nämpnäs

Har du lessnat på dina gamla kläder och gärna vill ha något nytt, eller kanske nygammalt, kan du söka dig till Nämpnäs ungdomslokal på lördag. Där ordnar Närpesnejdens marthaförening ett klädbytarjippo för att uppmärksamma den internationella klädbytardagen.

Evenemanget ordnas lördag 18.11 klockan 11–14 vid Nämpnäs ungdomslokal och det är rena och hela klädesplagg, textilier och accessoarer som får bytas.