Diskussion i Kristinestad

Kristinestad vill veta om om staden kan bli mer åldersvänlig. För att ta reda på ordnas en diskussion på fredag i huvudbiblioteket klockan 13. Det är en möjlighet för seniorer att berätta vad som görs bra i Kristinestad och vad som borde göras bättre.

Diskussionen fokuserar på de områden som Kristinestads stad ansvarar för och anställda från serviceområdet livskraft, tekniska och välfärden kommer finnas på plats.

På fredag får Kristinestads äldre diskutera hur staden tillmötesgår dem.


Strömmingsmarknad

Den här helgen är det strömmingsmarknad i Kaskö. Marknadsstånden finns i inre hamnen vid Cneiffs stig och området intill Bladhska gården. Hembygdsmuseet säljer laxsoppa på lördag och Sjöbobackens gamla rökeri är öppet. Restauranger, caféer och pubar är öppna, och så även flera hantverksbodar och konstutställningar.

För den som känner ett sug efter att lära sig jonglera eller andra cirkuskonster gäller det att besöka Bladhska gården klockan 14–15.30 för då pågår där en drop in cirkus workshop.
Strömmingsmarknaden pågår både lördag och söndag klockan 9–16 men en del av de tillhörande evenemangen fortsätter ända tills kvällen.

Strömmingsmarknaden ordnas traditionellt i inre hamnen i Kaskö. Den här bilden är tagen från fjolårets upplaga.


Öppen kvarn i Övermark

Lars-Åke Hannus bjuder in till öppet hus i kvarnen vid Brännbackvägen i Övermark på lördag. Kvarnen är öppen klockan 13–17.

Lars-Åke Hannus bjuder in till öppet hus i kvarnen vid Brännbackvägen. Den här bilden togs våren 2022, då var han i full färd med att restaurera den.


Organic Growth trio i Närpes

Som en del av äldreveckan ordnas en konsert med Organic Growth trio i Frans Henriksons-salen i Närpes. Orgeltrion Organic Growth består av musikerna Arto Ikävalko som spelar orgel, Mathias Sandberg på gitarr och Ville Luukkonen på trummor.
Lördag klockan 15 spelar de musik av den stora jazzpianisten Chick Corea. Konserten är kostnadsfri för alla besökare oavsett ålder och ingen förhandsbokning till de 150 sittplatserna i salen krävs. Närpes stad är arrangör.

Mathias Sandberg är en av jazzmusikerna i Organic Growth trio som ger en konsert i Frans Henriksons-salen på lördag.


Lina Teir föreläser om konstpedagogiskt ledarskap

Skapa-projektet Fem kommuner kring jämlik konstundervisning arrangerar en fortbildning i konstpedagogiskt ledarskap med start på lördag. Det är fråga om webinarium, möten på Zoom och två fortbildningsdagar utspridda på fem lördagar fram till april. Fortbildningen riktar sig till de som vill ge barn och unga möjlighet att ta del av kreativ och konstnärlig hobbyverksamhet som främjar välmående.

Målsättningen är att locka med befintliga och kommande aktörer på fältet, skapa nätverk, inspirera, utveckla och starta upp ny konstundervisning i kommunerna Kristinestad, Kaskö, Närpes, Malax och Korsnäs. Föreläsare är Lina Teir. Fortbildningen kräver anmälan.

Lina Teir är föreläsare i fortbildningen i konstpedagogiskt ledarskap som inleds på lördag.