|

Misstänkt läggmatch i Björneborg

NyhetsbildZoom
Veikkaus har kontaktat Bollförbundet och kommer tills vidare inte att erbjuda spel på matcher där MuSa är inblandat. Foto: Lehtikuva/ Matti Björkman
Division 2-matchen MuSa–KaaPo kan ha varit uppgjord, uppger MTV Sport.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Misstankarna bygger på snabba oddsförändringar inför matchen på den asiatiska vadslagningsmarknaden.

Hemmalaget MuSa var storfavorit inför matchen, men kort inför matchen och medan den pågick ändrades oddsen snabbt så att gästande KaaPo axlade favoritmanteln. Statliga Veikkaus erbjöd inget live-spel på matchen efter att den börjat.

Veikkaus har kontaktat Bollförbundet och kommer tills vidare inte att erbjuda spel på matcher där MuSa är inblandat. Samma öde har drabbat Atlantis, AC Kajaani och FC Myllypuro tidigare i sommar. Alla fyra lagen spelar fotboll på samma serienivå, men inte i samma zon.

Gästande KaaPo bröt en lång förlustsvit och vann med 2–1. Segermålet kom på straff på stopptid.

KaaPo gick på måndagen ut med ett pressmeddelande i ärendet. Enligt S:t Karins-klubben förekom det under matchens gång inga tecken på att den var uppgjord.

MuSa gick också ut med ett kort meddelande och båda klubbarna lovar att samarbeta med Bollförbundet under en eventuell utredning.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan