|

Lindahl klar för lag-EM

NyhetsbildZoom
IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland. Foto: Daniel Byskata
IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland på antingen 3000 eller 5000 meter. Det blev klart under söndagens elittävlingar i Lahtis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tävlingarna genomfördes granskningar för de olika sträckorna till lag-EM. Anders Lindahl visade att formen är bra då han kom i mål som bästa finländare på 3000 meter. – Det var klart fall. Jag var bästa finländare och nu får jag lägga om midsommarplanerna, säger Lindahl. Redan nästa helg går nämligen tävlingarna av stapeln i Ryssland. – Jag har nog planerat att det är där jag ska fira helgen men nu fick jag det svart på vitt. Lindahls tid blev 8,27 vilket enligt honom själv inte är någon topptid. – Det var en ganska dålig tid men placeringen var viktigast i dag. Jag har ju lagt upp träningen så att den absoluta toppformen ska infinna sig i slutet av sommaren, men nu får jag nog höja mig en nivå redan nästa helg. Det var på söndagskvällen ännu inte klart om det blir 3000 eller 5000 meter som Lindahl kommer att löpa under EM. – Det var granskning för båda distanserna under samma lopp så det är ännu öppet. Jag tror ändå att det med 70-80 procents säkerhet blir 3000 meter.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!