|

Lindahl klar för lag-EM

NyhetsbildZoom
IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland. Foto: Daniel Byskata
IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland på antingen 3000 eller 5000 meter. Det blev klart under söndagens elittävlingar i Lahtis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tävlingarna genomfördes granskningar för de olika sträckorna till lag-EM. Anders Lindahl visade att formen är bra då han kom i mål som bästa finländare på 3000 meter.

– Det var klart fall. Jag var bästa finländare och nu får jag lägga om midsommarplanerna, säger Lindahl.

Redan nästa helg går nämligen tävlingarna av stapeln i Ryssland.

– Jag har nog planerat att det är där jag ska fira helgen men nu fick jag det svart på vitt.

Lindahls tid blev 8,27 vilket enligt honom själv inte är någon topptid.

– Det var en ganska dålig tid men placeringen var viktigast i dag. Jag har ju lagt upp träningen så att den absoluta toppformen ska infinna sig i slutet av sommaren, men nu får jag nog höja mig en nivå redan nästa helg.

Det var på söndagskvällen ännu inte klart om det blir 3000 eller 5000 meter som Lindahl kommer att löpa under EM.

– Det var granskning för båda distanserna under samma lopp så det är ännu öppet. Jag tror ändå att det med 70-80 procents säkerhet blir 3000 meter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan