|

Lindahl klar för lag-EM

IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland. Zoom
Foto: Daniel Byskata

IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland.

IF Länkens Anders Lindahl är klar för lag-EM i Ryssland på antingen 3000 eller 5000 meter. Det blev klart under söndagens elittävlingar i Lahtis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tävlingarna genomfördes granskningar för de olika sträckorna till lag-EM. Anders Lindahl visade att formen är bra då han kom i mål som bästa finländare på 3000 meter. – Det var klart fall. Jag var bästa finländare och nu får jag lägga om midsommarplanerna, säger Lindahl. Redan nästa helg går nämligen tävlingarna av stapeln i Ryssland. – Jag har nog planerat att det är där jag ska fira helgen men nu fick jag det svart på vitt. Lindahls tid blev 8,27 vilket enligt honom själv inte är någon topptid. – Det var en ganska dålig tid men placeringen var viktigast i dag. Jag har ju lagt upp träningen så att den absoluta toppformen ska infinna sig i slutet av sommaren, men nu får jag nog höja mig en nivå redan nästa helg. Det var på söndagskvällen ännu inte klart om det blir 3000 eller 5000 meter som Lindahl kommer att löpa under EM. – Det var granskning för båda distanserna under samma lopp så det är ännu öppet. Jag tror ändå att det med 70-80 procents säkerhet blir 3000 meter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Nu har KU ny styrelse och ny ordförande – som vill se mer samarbete med de andra föreningarna

Riku Iisakkala flyttade tillbaka till hemstaden. Nu basar han över Kristiinan urheilijat.
Foto: Janne Smeds

Riku Iisakkala flyttade tillbaka till hemstaden. Nu basar han över Kristiinan urheilijat.

Kristiinan Urheilijat fick en ny ordförande som flyttat tillbaka till hemstaden. Han vill se mera samarbete mellan föreningarna. Barnen räcker inte till annars, säger han.

Mest läst senaste veckan