|

Björklund blev vice ordförande

Mikaela Björklund. Elli Flén
Det blev Mikaela Björklund som lyckades mobilisera de österbottniska rösterna i valet till posten som vice ordförande i SFP.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björklund fick 501 röster medan Christina Dahlblom från Helsingfors samlade 446 röster. Den tredje viceordförandeposten gick till Nicke Wulff från Åboland. Han fick 430 röster.

Nicklas Mannfolk fick 369 röster medan Elli Flén landade på 337 röster.

- Jag är omtumlad och mycket tacksam över förtroendet. Jag ser valet som en bekräftelse på att SFP faktiskt är en liberal folkrörelse, säger Björklund.

Under partidagen var skillnaden mellan Björklund och Flén när det gäller förhållningssättet i en del värdefrågor föremål för diskussion.

Även pälsnäringen kom upp på agendan när Christina Dahlblom meddelade att hon näringen inte är förenlig med hennes etiska övertygelse.

- Jag vet inte hur tidigare vice ordförande gjort men jag skulle gärna göra besök i landskapen. Jag hoppas jag kan göra ett nytt besök till Österbotten och bekanta mig med näringsverksamheten här.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.