Lokalt 18.6.2022

Trädgårdsvänner och värdar trotsade regnet under Öppna portars första timmar

När portarna öppnas blir Kristinestad en oas för trädgårdsfantaster. Se bilderna här från de första timmarna av årets Öppna portar-upplaga och hälsa på hos en av nykomlingarna.

Jaakko Latva-Laturi (till vänster) och Tomi Saarijärvi tog vara på det gemensamma fotointresset när de anmälde sig som värdar till Öppna portar för första gången.
Kameror på utställning vid Marjukka och Jaakko Latva-Laturis gård.
Här serverades te och smörgås à la Ukraina vid Margaretha Reinlunds gård på Östra Långgatan.
På grund av regnet spelade Tjöck spelmanslag inne i Handelshuset Corner i stället för på Salutorget som planerat.
Terrassen på Öppna portar-nykomlingen Eleonora Bed & Breakfast skulle utan tvekan ha varit fylld vid torrare väder, i stället bjöds det på kaffe och bakverk inomhus.
Trollkarlen Timo Tiikkainen hade hittat till Öppna portar enda vägen från Tammerfors. Han nappade tag i folk och visade dem sina trollkonster.
Gårdarna stod inte tomma trots regnet, tappra trädgårdsbesökare fann man i varje hörn.
Pirjo Rajasalo ställer ut både egna dockskåp och sådana som skapats av deltagarna i dockhemskursen hon hållit vid Medborgarinstitutet.
Dockskåpsföremål av Pirjo Rajasalo på utställning. Det är en tidskrävande konst men allt är möjligt att skapas i miniatyr, dock går hennes gräns vid gafflar och knivar.
För de som vill testa på att göra egna dockhus och föremål i miniatyr kommer Pirjo Rajasalo att ordna kurs igen i höst vid Medborgarinstitutet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 € Jag är redan prenumerant