När du besöker Finlayson-avdelningen på Prisma Liselund i Vasa är en vackert bäddad säng det första du lägger märke till. Produktpriserna anges på snygga trälister vid hyllorna.

De tydligt presenterade produkter på den ljusa och färggranna avdelningen väcker inredningsinspiration.

– Vi kombinerar produkter som passar ihop till exempel i de två hyllgavlarna på avdelningen så att kunderna får se färdiga kombinationer. I den bäddade sängen presenteras en större helhet, där vi kombinerar exempelvis nyheter inom sängkläder och dukning, säger Matilda Sparv, försäljare på avdelningarna för heminredning och underhållning på Prisma Liselund.

Med hjälp av den vackert bäddade sängen på Finlayson-avdelningen ser kunderna enkelt vilka mönster och färger som passar ihop.

Du fräschar enkelt upp inredningen i hemmet inför sommaren genom att byta ut vissa textilier.

– När du byter gardiner, matta och prydnadskuddar får hela rummet en ansiktslyftning. Du kommer allra enklast undan genom att välja samma mönster eller färgnyans på alla nya detaljer, tipsar försäljaren Maria Kärr.

– Det fungerar i alla rum, hemma eller på stugan, i barnrummet eller vardagsrummet, säger Kärr.

 

Blommönster och pastellfärger är trendiga inom hemtextilier

Finlayson-avdelningen på Prisma Liselund har ett brett urval av olika hemtextilier, bland annat gardiner, mattor, handdukar och sängkläder.

Typiskt för sommarens produkter är blommönster, pastellfärger, till exempel mintgrön, och nya tryck, enligt Kärr och Sparv.

Blommönster och pastellfärger är trendiga i år.

– Trycket Ohikiitävät har enkla, raka linjer och ett okonstlat blommönster på vacker, ljus bakgrund. I mönstret Parveilu bildar enfärgade prickar figurer som påminner och fjärilar, säger Kärr.

– Det finns många produkter med tryck och i många olika färger. Du kan även fräscha upp köket genom att välja till exempel samma tryck på koppar och kökshanddukar, säger Sparv.

Säsongens nya tryck, till exempel Parveilu som påminner om fjärilar, finns även på lakan i ekologisk bomull.

Nu är det trendigt med lakan i lyxig satin. Merparten av sängkläderna i kollektionen tillverkas till 100 procent av ekologisk bomull, som är exceptionellt mjuk och skön.

När det gäller mattor är tuftade mattor riktigt trendiga, dvs. lätt fluffiga mattor. Kärr och Sparv berättar att många kunder även har valt jutemattor den senaste tiden, och de passar bra till exempel i en naturnära inredningsstil.


Dukning med tidlöst porslin

Bland Finlaysons produkter för köket kan du välja till exempel grytlappar, förkläden, muggar och brickor.

Trendigt inom dukning i sommar är enkelt porslin i milda färger. På avdelningen presenteras bland annat stora och små muggar, tallrikar i tre olika storlekar och olika skålar. En bricka och glasunderlägg är vackra komplement till dukningen.

Enkelt porslin blir aldrig omodernt och passar många upplägg.

– Serviskollektionen är tidlös. Rosa, turkos, grå och vit går i princip aldrig ur mode, säger Sparv.

– Nytt hos oss är också förvaringskorgar som finns med snygga Mumin- och blomtryck, säger Kärr.

På Finlayson-avdelningen finns bland annat inredningskorgar med vackra mönster som är ett trevligt inslag i inredningen.


Mörkläggningsgardiner och svala täcken är populära på sommaren när nätterna är ljusa och varma

På Finlayson-avdelningen kan du vid behov även köpa nya täcken och kuddar till sovrummet. Produkter finns i storlekar för både barn och vuxna.

– Vi har till exempel täcken för olika årstider. På sommaren är ett tunnare täckte svalt och skönt. Även tyngdtäcken är populära nuförtiden, säger Sparv.

Kärr tillägger att den ljusa tiden på sommaren även avspeglas i en större åtgång på mörkläggningsgardiner. Tjockt material släpper inte igenom något ljus alls.

Mörkläggningsgardiner finns nu både med mönster och i milda färger.

– Mörkläggningsgardiner behöver inte vara tråkiga. Vi har till exempel vackra enfärgade eller mönstrade alternativ som ser ut som vanliga gardiner, säger Kärr.

Försäljarna rekommenderar ett besök på Finlayson-avdelningen på Prisma Liselund där alla garanterat hittar någonting i det mångsidiga sortimentet.

– Vi hjälper gärna kunderna att hitta produkter som passar just deras hem, säger Kärr och Sparv.

VÄLKOMMEN TILL PRISMA LISELUND!

  • Adress: Elementfabriksvägen 1, 65380 Vasa
  • Öppettider: kl. 7–23 alla dagar
  • Ta närmare del av butiken på Prisma Liselunds sociala medier Facebook och Instagram!