|

Dags att utse Årets österbottning – nominera din kandidat här

Heikki Kaukoranta var både glad och rörd när han tog emot utmärkelsen Årets österbottning i augusti i fjol. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Heikki Kaukoranta var både glad och rörd när han tog emot utmärkelsen Årets österbottning i augusti i fjol.

Vilka österbottningar har utmärkt sig under året som gått? Det är dags att nominera kandidater till Årets österbottning.
 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I fjol utsåg våra läsare Vasabon och läkaren Heikki Kaukoranta till Årets österbottning. I själva omröstningen var han överlägsen; Heikki Kaukoranta fick över 60 procent av rösterna. Han var också populär bland dem som nominerade kandidater. 

Det var som bekant Heikki Kaukoranta som på ett frispråkigt sätt lotsade Österbotten genom coronapandemin. 

Bland tidigare pristagare finns också musikern Thomas Enroth, frivilligarbetaren Gunilla Luther-Lindqvist och humorgruppen KAJ.


Nu har det alltså än en gång blivit dags att lyfta fram dem som utmärkt sig under året som gått. 

Annons

Du kan nominera din kandidat till Årets österbottning på våra webbplatser. 

Klicka här för att nominera din kandidat. 

Vi vill ha ditt bidrag senast onsdagen den 8 juni. De sex finalisterna presenteras i juli då omröstningen startar. Vinnaren offentliggörs i augusti.


Årets österbottning kan vara verksam inom vilken bransch som helst. Det kan vara en person som har främjat samhörigheten, den ekonomiska utvecklingen i landskapet eller den österbottniska kulturen. Det kan vara en stödjande medmänniska, en inspirerande nytänkare eller en vardagshjälte. 

Tävlingen är ett samarbete mellan HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten och Radio Vasa samt Österbottens förbund. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan