|

Förekomsten av skrattmås och dvärgmås kartläggs – Bird Life samlar in info

Skrattmåsen förekommer allmänt i hela landet och häckar gärna längs kusten. De senaste åren har man märkt att antalet skrattmåsar har minskat och man vill veta varför.
Foto: Marcus Wikman/Bird Life

Skrattmåsen förekommer allmänt i hela landet och häckar gärna längs kusten. De senaste åren har man märkt att antalet skrattmåsar har minskat och man vill veta varför.

Årets fåglar i Finland är skrattmås och dvärgmås. Det är Bird Life Finland som utser fåglarna och samlar in information om deras häckning. Vill man bidra ska man söka mer information på Bird Lifes webb.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan