I Prismas Restaurangvärld finns det gott om alternativ för hela familjen – kröna middagen med en läcker efterrättsbuffet

Assisterande restaurangchef Laura Vuorenoja uppmuntrar att smaka på specialkaffesorter, fyllda bröd och bakelser i Restaurangvärldens café Presso. Zoom
Foto: Rami Louke

Assisterande restaurangchef Laura Vuorenoja uppmuntrar att smaka på specialkaffesorter, fyllda bröd och bakelser i Restaurangvärldens café Presso.

I Prisma Liselunds Restaurangvärld i Vasa kan hela familjen njuta av mat vid samma matbord, även om en vill äta hamburgare och en annan sallad.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Solljuset strömmar in genom de stora fönstren och salen är inredd med runda bord, trendiga pinnstolar, höga barbord och sköna loger. Uppmärksamheten dras till de turkosa detaljerna och jordnära nyanserna. Salen är stämningsfull och fylld med ett glatt sorl medan luften fylls av läckra matdofter.

I Restaurangvärlden i Prisma Liselund i Vasa kan du äta dig riktigt mätt eller njuta av ett lätt mellanmål enkelt och snabbt tillsammans med hela familjen.

 
Matgästerna får fritt välja sitt bord i salen och sin mat kan de hämta antingen i Restaurangvärldens Pizza & Buffa, Hesburger eller café Presso. Restaurangvärlden rymmer nästan 300 gäster.

– Restaurangvärlden lämpar sig som matställe för hela familjen, och även om en del vill ha hamburgare och någon annan sallad, kan alla äta och njuta av maten samtidigt runt ett och samma bord, säger Tea Kujala, restaurangchef för Restaurangvärlden.


Skulle det smaka med en fräsch tortilla, fiestabuffet eller delikatesser ur vår efterrättscirkus?

I Pizza & Buffa kan du samla ihop din egen måltid på tallriken och välja mellan varma hemlagade alternativ, färska tillägg, ett rikligt salladsbord och pizzor.

– Om vardagar efter klockan 15 och under veckosluten bjuder vi dessutom på en fiestabuffet med till exempel kebab, köttbullar och tjurgryta, säger Pizza & Buffas restaurangchef Joonas Saarela.

– Vårt salladsbord har gott om till exempel olika färska grönsaker så som gurka och tomat och därtill salsa, nachos, ris och pasta samt frukt, berättar Kujala.

Enligt vår köksmästare Joonas Saarela är buffetbordet ett enkelt alternativ även för ett större sällskap.
Foto: Rami Louke

Enligt vår köksmästare Joonas Saarela är buffetbordet ett enkelt alternativ även för ett större sällskap.


Under veckosluten kan du välja delikatesser i vår efterrättscirkus som är i synnerhet barnens stora favorit. Till delikatesstallriken kan man plocka åt sig till exempel doftande popcorn från en äkta popcorn-maskin, amerikansk pannkaka med lönnsirap, hemlagad rocky road, tre olika godissorter samt mjukglass som man kan dekorera med sås eller strössel.

– Det bästa är att höra barnens glädjetjut då de plockar åt sig efterrättsalternativ på sin tallrik, säger Saarela och skrattar till.

Assisterande restaurangchef Elina Luoma påminner om att Hesburger bjuder på klassiska hamburgarrätter, fingermat så som nuggets och franskisar samt fräscha tortillas och sallader samt mjukglass naturligtvis.

Assisterande restaurangchef Elina Luoma tipsar om att du kan beställa din mat från Restaurangvärldens Hesburger vid kassan, självbetjäningsskärmen eller i förväg med mobilappen.
Foto: Rami Louke

Assisterande restaurangchef Elina Luoma tipsar om att du kan beställa din mat från Restaurangvärldens Hesburger vid kassan, självbetjäningsskärmen eller i förväg med mobilappen.


– Våra majonnäs-alternativ är verkligt populära och vi är kända för dem. Det lönar sig även att komma och smaka på vår vegomat, så som sojatortillas och vegetariska hamburgare, säger Luoma.

Om du är sugen på lite tilltugg eller kaffe kan du plocka med dig vägkost inför kaffepausen från café Presso. Här finns det till exempel fyllda bröd, croissanter och bullar att välja mellan.

– Vi tillverkar våra smoothies, kvarg och chiapudding själva. Våra olika specialkaffesorter är utmärkta till kaffebröd, berättar Laura Vuorenoja som är skiftledare vid Presso.

Foto: Rami Louke


Pizza enligt önskemål, glutenfria hot dogs och riktigt god service


Restaurangvärlden har satsat på högklassig service. Restaurangvärlden har till exempel en egen lekplats för barn och kassan i Pizza & Buffa delar gärna ut färgpennor och målarbilder samt ark med klistermärken åt barn. Därtill finns det en mikrovågsugn i salen där du kan värma till exempel mat åt små bebisar.

Foto: Roni Lamberg


– Här har vi sett till att barnen ska trivas medan de väntar på maten, säger Saarela.

I Restaurangvärlden har vi beaktat flera olika slags dieter. Pizza & Buffa serverar på begäran till exempel pizza med låg kolhydrathalt vilket passar ketodiet, glutenfria pizzor samt glutenfria hot dog -semlor.

Enligt Saarela och Kujala är det många som blivit positivt överraskade av att glutenfri pizza ingår i normalpriset på vår buffet.

– Hos oss serverar vi alltid pizzor enligt kundernas egna önskemål som en del av buffén Berätta om för vår kökspersonal vilken slags pizza du vill ha, och våra kockar tillreder den, säger Saarela.

Även Presso och Hesburger bjuder på glutenfria produkter samt vegetariska och veganska alternativ.

Pizza & Buffas kockar lagar pizza enligt kundernas önskemål.
Foto: Rami Louke

Pizza & Buffas kockar lagar pizza enligt kundernas önskemål.Tea Kujala tipsar om att man kan samla Bonus i Restaurangvärlden.

– Dessutom lönar det sig att kolla S-mobilappen regelbundet med tanke på våra olika erbjudanden.

Det lönar sig att kolla upp aktuella erbjudanden och utbud på Restaurangvärldens FacebookInstagram eller Tiktok!

Prisma Liselunds Restaurangvärld betjänar och har öppet varje dag enligt följande schema:

• Hesburger: varje dag kl. 10.30–21.
• Café Presso: mån–lör kl. 9–20, sön 10.30–20.
• Pizza & Buffa: mån–lör kl. 10.30–20 och sön 12–20. Efterrättcirkus på fredagar kl. 15–20 och lör–sön
• 
Pizza & Buffa har öppet hela dagen enligt våra öppettider.

Du kan följa med våra öppettider under festhögtider på Raflaamos webbplats.

Välkommen till Prisma Liselund

  • Adress: Elementfabriksvägen 1, 65380 Vasa
  • Öppettider: kl. 7–23 alla dagar, på helgdagar eventuella ändringar
  • Ta närmare del av butiken på Prisma Liselunds sociala medier Facebook och Instagram!