|

Stora Enso skär ner i Tjöck

NyhetsbildZoom
Stora Ensos verksamhetspunkt i Tjöck drabbas av nedskärningar. Foto: Tom Forsman
Samarbetsförhandlingarna på enheten i Tjöck, Kristinestad, berör 42 av 46 anställda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi inleder samarbetsförhandlingarna på måndag (16.2), säger Håkan Blomqvist, resultatchef på Stora Enso Packaging i Tjöck. Hur stora summor som ska sparas in vet man inte ännu, men det blir ordentliga nedskärningar då nästan hela personalen berörs. Det första utkastet till lösning väntas komma om ett par veckor. – Marknadsföringen berörs inte av förhandlingarna, men hela den övriga personalen drabbas. Först och främst ska vi försöka lösa så mycket vi kan genom att gå ner i arbetstid så att personalen jobbar fyra dagar i veckan. En annan möjlighet är att personalen byter ut sina tjänsteårstillägg till ledig tid. – Många av våra anställda utnyttjar redan den här möjligheten, och nu kommer vi att försöka implementera den på resten av personalen. Enheten i Tjöck tillverkar förpackningsmaterial för industrin och konsumentmarknaden. Orderingången på wellpapp har gått ner sedan 2008. – Vi måste anpassa kapaciteten till efterfrågan, men i nuläget vet vi inte vad utgången kommer att bli, säger Blomqvist.

Kommentarer
|

Nu ska bevisas att skarven äter smolten – även i Lappfjärd

Nyhetsbild
Smoltfällan placerades ut nedanför Sandgrundsforsen i Lappfjärd på tisdagen som en del i ett unikt forskningsprojekt. Foto: Anders Bergvik
Dansk forskning visar att hälften av öringssmolten blir skarvmat. Nu ska ÅA-studerande Linus Lähteenmäki bevisa att det är likadant i Lappfjärd, vilket kan vara grund för ny ansökan om skarvbekämpning.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan