|

Stora Enso skär ner i Tjöck

NyhetsbildZoom
Stora Ensos verksamhetspunkt i Tjöck drabbas av nedskärningar. Foto: Tom Forsman
Samarbetsförhandlingarna på enheten i Tjöck, Kristinestad, berör 42 av 46 anställda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi inleder samarbetsförhandlingarna på måndag (16.2), säger Håkan Blomqvist, resultatchef på Stora Enso Packaging i Tjöck.

Hur stora summor som ska sparas in vet man inte ännu, men det blir ordentliga nedskärningar då nästan hela personalen berörs. Det första utkastet till lösning väntas komma om ett par veckor.

– Marknadsföringen berörs inte av förhandlingarna, men hela den övriga personalen drabbas. Först och främst ska vi försöka lösa så mycket vi kan genom att gå ner i arbetstid så att personalen jobbar fyra dagar i veckan.

En annan möjlighet är att personalen byter ut sina tjänsteårstillägg till ledig tid.

– Många av våra anställda utnyttjar redan den här möjligheten, och nu kommer vi att försöka implementera den på resten av personalen.

Enheten i Tjöck tillverkar förpackningsmaterial för industrin och konsumentmarknaden. Orderingången på wellpapp har gått ner sedan 2008.

– Vi måste anpassa kapaciteten till efterfrågan, men i nuläget vet vi inte vad utgången kommer att bli, säger Blomqvist.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.