Rasmus Mattus har lett kretsen det senaste verksamhetsåret, bland annat genom ett kommunalval som slutade i rekordresultat för Svensk Ungdom. I valet blev Mattus själv invald i Vörå kommunfullmäktige. Nu är blickarna riktade på välfärdsområdesvalet i januari.

– Jag är ödmjukt tacksam över det fortsatta förtroendet. Svensk ungdom i Österbotten har jobbat hårt det senaste året när det kommer till kommunalvalet och jag är stolt över det goda resultatet. Nu har vi riktat blickarna mot det kommande välfärdsområdesvalet och jag hoppas att vi har möjlighet att vara ute på fältet bland väljarna och uppnå ett minst lika bra resultat som i kommunalvalet, säger Mattus i ett pressmeddelande. 

Under höstmötet på fredag kväll valdes också kretsens övriga styrelsemedlemmar. De är Maria Tokou från Kronoby, Elvira Nyrönen från Jakobstad, Roberth Sjöström från Närpes, Amanda Åkersten från Korsnäs, Johanna Norrbygård från Nykarleby, Mira Bäck från Vasa och Nicole Sten från Närpes. Till suppleanter valdes Lina Sjöskog från Pedersöre, Madelene Linman från Korsnäs och Andre Martinez från Vasa.