Risken för allergi ökar hos växthusarbetare – dammfria arbetsmetoder anses viktiga

Smiths Garden i Yttermark är en av de växthusanläggningar som har deltagit i undersökningen om allergirisken i växthus. Johanna Smith välkomnar anvisningarna om hur riskerna för exponering kan förebyggas.
Foto: Arkiv/Cecilia Udd

Smiths Garden i Yttermark är en av de växthusanläggningar som har deltagit i undersökningen om allergirisken i växthus. Johanna Smith välkomnar anvisningarna om hur riskerna för exponering kan förebyggas.

Tomat, gurka och växthusens mikroorganismer kan orsaka allergi hos arbetstagare. Det visar nya forskningsrön. Åtta företag inom branschen, främst i Närpes, har deltagit i undersökningen för att ta reda på orsakerna till allergier bland personer som jobbar i växthus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan