|

Finland saknar givna målskyttar i överraskningarnas VM

Finlands lagkapten Marko Anttila var en av hjältarna i guldlaget från 2019. Kan han lyfta laget till medaljplacering ännu en gång? Bilden är från Finlands förlustmatch mot Kazakstan.  Zoom
Foto: Jussi Nukari

Finlands lagkapten Marko Anttila var en av hjältarna i guldlaget från 2019. Kan han lyfta laget till medaljplacering ännu en gång? Bilden är från Finlands förlustmatch mot Kazakstan.

VBL-sportens Ludvig Andersson analyserar ishockey-VM i Lettland, som hittills bjudit på en rad skrällsegrar. Lyssna på Bakom rubrikerna här. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För att Finland ska lycka ta sig längre än till kvartsfinal måste någon i truppen träda fram och göra målen, och passningsspelet måste förbättras. 

– Finländska landslag har varit i svåra situationer förr i turneringar och det har ändå gått bra. Jag är inte alls orolig, spelet har sett okej ut. Men målgörarna saknas ännu, säger Vasabladets sportjournalist Ludvig Andersson i podden. 

Ishockey-VM i Lettland är ännu i ett tidigt skede men stora hockeynationer har redan upprepade gånger gått av isen med noll poäng i bagaget. Kanada har förlorat samtliga matcher hittills och Finland förlorade snöpligt mot Kazakstan. 

Finland möter Norge ikväll. Kan den matchen bli islossningen som Finland behöver?

Du hittar avsnittet på: HSS Medias lyssnasajtSpotifyPodcaster och Podbean

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ambulans fick hämta Krafts målvakt i Vasa: "Nu blir det vila från fotbollen minst en vecka"

Det blir minst en veckas vila från fotbollen för Krafts målvakt Jesper Norrgård. Bilden från en träningsmatch mot VIFK i mars i år.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Det blir minst en veckas vila från fotbollen för Krafts målvakt Jesper Norrgård. Bilden från en träningsmatch mot VIFK i mars i år.

Kraft II åkte på en förlust i Vasa. Dessutom fick lagets målvakt åka ambulans från planen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan