|

Justitieministeriet: Kommunalvalet skjuts upp

Kommunalvalet skulle ursprungligen ordnas den 18 april, men valet skjuts nu upp till den 13 juni. Zoom
Foto: Mikael Sjövall/SPT

Kommunalvalet skulle ursprungligen ordnas den 18 april, men valet skjuts nu upp till den 13 juni.

Endast Sannfinländarna motsatte sig förslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En majoritet av partierna godkände på lördagen att kommunalvalet skjuts upp till juni, uppger Justitieministeriet på Twitter.

Kommunalvalet skulle ursprungligen ordnas den 18 april, men valet skjuts nu upp till den 13 juni. Endast Sannfinländarna motsatte sig förslaget på lördagens möte där samtliga partiers partisekreterare behandlade frågan i samarbete med Justitieministeriets representanter.

Orsaken till beslutet är det förvärrade smittläget i landet. Enligt Justitieministeriet och Institutet för hälsa och välfärd hade det inneburit betydande epidemiologiska risker att ordna kommunalvalet i april.

Om vaccinationsprogrammet avancerar som planerat har så gott som alla riskgrupper vaccinerats mot coronaviruset innan mitten av juni.

Annons


UPPDATERAD 13.12 med Justitieministeriets bekräftelse.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nordiska rådet behandlar den inskränkta rörelsefriheten – "Sverige valde annan linje, därför gick det inte att koordinera mer"

Under det senaste året har den fria rörligheten inom Norden rubbats av otaliga inreserestriktioner.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Under det senaste året har den fria rörligheten inom Norden rubbats av otaliga inreserestriktioner.

På grund av coronapandemin har nordbor tvingats inse att också den nordiska rörelsefriheten kan rubbas då krisen kommer. Nu ska Nordiska rådet gå igenom åtgärderna och se till att Norden i samband med framtida kriser bättre kan trygga medborgarnas rätt att röra sig mellan länderna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan