Coronaläget: Två nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Endast två nya fall har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt det senaste dygnet. På söndagen testades 31 personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet bekräftade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt är nu 1083. På måndagen meddelade sjukvårdsdistriktet på sin webbsida att två nya fall konstaterats det senaste dygnet. 

På söndagen var incidenstalet för de senaste 14 dagarna 40 och det innebär att Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig i accelarationsfasen. Institutet för hälsa och välfärd delar in epidemin i tre faser: utgångsnivån, accelerationsfasen och spridningsfasen.

På söndagen testades 31 personer. Sammanlagt 25 833 test tagits sedan pandemins början.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Fyra kommuner är nu i spridningsfasen – utlandssmitta oroar österbottnisk coronagrupp

Marina Kinnunen beklagar att rekommendationerna inte kan dämpas, utan att de i stället förlängs nästan till våren. Orsaken är ofta att folk tar med smittan från utlandet.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen beklagar att rekommendationerna inte kan dämpas, utan att de i stället förlängs nästan till våren. Orsaken är ofta att folk tar med smittan från utlandet.

Det går åt fel håll och därför förlängs restriktionerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. Munskydd ska vi ha ända till april. Marina Kinnunen hoppas att regeringen ställer krav på de som reser in i landet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan