Tre positiva coronasvar på onsdagen – lunchgäster ska vara observanta

Saldot från onsdagen är tre nya positiva svar på coronatest i Närpes. Samtliga fall hör till kända smittkedjor. De som besökte en lunchrestaurang i Finby i fredags kan möjligen ha exponerats för viruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det handlar om smitta inom familjen,  uppger tf. ledande läkare Anna-Maria Sandberg på Närpes hälsovårdscentral med anledning av de tre nya bekräftade fallen av covid-19.

Ena fallet ledde till att ett fåtal ur personalen vid en större arbetsplats i kommunen blev satta i karantän, men för övrigt föranledde smittorna liten vidareexponering.

Sent på onsdagseftermiddagen väntade Närpes hälsocentral ännu på närmare 50 testsvar från måndag och tisdag.

De som besökt lunchrestaurang Bistro i Finby fredagen den 23 oktober mellan klockan 11.30 och 12.30 uppmanas att vara extra observanta på eventuella symtom de närmaste dagarna.

Det är med tanke på möjlig coronaexponering uppmaningen ges av ledande läkaren.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

William inför helgens toppmöten: ”Tufft motstånd, men vi spelar alltid för att vinna"

William Prinsén, studerande i Närpes gymnasium, är en av Krafts bästa anfallare i år. På lördag och söndag väntar två tuffa matcher för laget.
Foto: Mats Ekman

William Prinsén, studerande i Närpes gymnasium, är en av Krafts bästa anfallare i år. På lördag och söndag väntar två tuffa matcher för laget.

Serietrean Kraft möter tvåan Kurikan Ryhti på lördag och ettan Virkiä på söndag. Krafts 18-årige anfallare William Prinsén tror att Närpeslaget kan överraska.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan