Sydin med i final i tävlingen om Årets lokaltidning

Sydins tävlingsbidrag är tidningen som utkom 23 april 2020 och som nu bedömts av en jury. Zoom
Foto: Faksimil ur Syd-Österbotten 23.4.2020

Sydins tävlingsbidrag är tidningen som utkom 23 april 2020 och som nu bedömts av en jury.

Syd-Österbotten utsågs till Årets lokaltidning i Finland 2018. I årets tävling finns Sydin med bland de fem finalisterna. Den 12 november offentliggörs vinnaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidningarnas förbund arrangerar årligen tävlingen Årets lokalmedier i Finland. En jury bestående av journalistikstuderande vid yrkeshögskolan Haaga-Helia i Helsingfors som utser pristagarna. Dessa offentliggörs den 12 november.

Det är inte enbart papperstidningen som bedöms, utan även de lokala mediernas webbsajter. Därmed bildar juryn en helhetsbild av de lokala medierna.

Det finns två tävlingsklasser. Syd-Österbotten deltar i kategorin tidningar som utkommer två gånger i veckan eller oftare. De övriga fyra som tagit sig till final är tidningarna Itä-Häme i Heinola, Koillissanomat i Kuusamo, Raahen Seutu i Brahestad samt Västra Nyland i Raseborg. 

Det finns även en tävlingskategori för tidningar som utkommer en dag i veckan och bland de fem finalisterna där återfinns Jurvan Sanomat.

Annons

Sammanlagt 71 tidningar deltar i årets tävling om bästa lokala medier. 

– Det är fantastiskt att igen få belöna de bästa lokaltidningarna. Under detta undantagsår har lokala nyhetsmediers betydelse och behovet av pålitlig, faktabaserad journalism vuxit ytterligare, säger Ilona Hannikainen som är organisationschef för Tidningarnas Förbund i ett pressmeddelande.

– Finalisttidningarna är en lysande inblick i mångfalden av lokalmedierna och den viktiga rollen de har i sina lokala samfund. Lokalmedierna är nära sin publik – de håller invånarna uppdaterade om kommunalt beslutsfattande, det lokala livet och skapar gemenskap.


Syd-Österbotten utsågs till Årets lokaltidning i Finland 2018. Sydin deltog inte i tävlingen 2019.

I år kan även allmänheten rösta på sin favorit och tippa vinnare i tävlingen. Här hittar du länk till finalisternas bidrag. (på finska). Tidningarna fick delta med ett av de nummer som utkommit under tiden 20 januari–26 april 2020. Sydins tävlingsbidrag var tidningen som utkom den 23 april.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Antfolk: Corona förväntas på sikt ge ny inflyttning – Borg: När företagen går bra ökar befolkningen

Att företagen går bra bidrar till inflyttningen i Närpes, konstaterar Johanna Borg.
Foto: Mats Ekman

Att företagen går bra bidrar till inflyttningen i Närpes, konstaterar Johanna Borg.

Coronapandemin har gjort distansjobb vanligare och det kommer på sikt att ge positivt utslag i befolkningssiffrorna för Kristinestad. Det tror stadsfullmäktiges ordförande Henrik Antfolk. Kollegorna Johanna Borg i Närpes och Kari Häggblom i Kaskö kan redan nu glädja sig över fler invånare.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan