|

Konsumtionen av fisk ökar – så även den inhemska odlingen

Fiskodlingen är den snabbast växande livsmedelsproduktionen, med en tillväxt på 3–4 miljarder kilo årligen och kommer så att fortsätta, menar forskaren Markus Kankainen på Luke.
Foto: Omer Levin

Fiskodlingen är den snabbast växande livsmedelsproduktionen, med en tillväxt på 3–4 miljarder kilo årligen och kommer så att fortsätta, menar forskaren Markus Kankainen på Luke.

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. I fjol odlades 15,3 miljoner kilo fisk i Finland – men fortfarande är endast 19 procent av fisken vi stoppar i oss inhemsk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan