|

Coronasmittad i publiken på Kraft hockeys hemmamatch

Kraft spelade mot Kurikan Ryhti i helgen. Zoom
Foto: Arkiv/Maria Launonen

Kraft spelade mot Kurikan Ryhti i helgen.

En person som befann sig i publiken på Krafts hemmamatch lördagen den 3 oktober har senare testat positivt för coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt smittskyddsläkaren Anna-Maria Sandberg i Närpes bedöms smittorisken som låg, men övriga i publiken bör vara observanta på eventuella förkylningssymtom under kommande veckan och vid behov kontakta hälsovårdscentralen.

Matchen mellan Kraft och KuRy i hockeytvåan spelades i Hallis i lördags med nedsläpp klockan 16. Publiken uppgick till 300 personer.

Visa fler

Begränsningar gäller i två veckor till – "Bara vi orkar kämpa och följa anvisningarna kan vi ha ett bättre läge då"

Marina Kinnunen, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, uppmanar österbottningarna att orka kämpa och följa anvisningarna i två veckor till.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, uppmanar österbottningarna att orka kämpa och följa anvisningarna i två veckor till.

Begränsningen av sammankomster till högst tio personer gäller fram till den sista oktober. Vad som händer sen beror helt på hur coronaläget utvecklas i Österbotten. "Nu har vi alla tiders chans att visa att vi kan vända det här till det bättre", säger infektionsöverläkare Juha Salonen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan