Staden sparar när äldre får mat från restauranger i stället för stadens kök – men det blir dyrare för klienten

Det nya köket på hvc skulle ha kapacitet att koka åt ännu fler än i dag, förklarar Britt-Louise Groos för Anna Wadén och Lilli Groop.
Foto: Mona Söderman

Det nya köket på hvc skulle ha kapacitet att koka åt ännu fler än i dag, förklarar Britt-Louise Groos för Anna Wadén och Lilli Groop.

Sedan några veckor tillbaka får ett 50-tal äldre i Närpes inte längre sin mat från stadens kök. I stället gäller utkörd mat från restauranger. Det privata alternativet blir dyrare för klienten medan staden väntas spara både tid och pengar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan