Coronaläget på måndag: Inga nya fall i Österbotten

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Läget oförändrat även i Södra Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Några nya fall av coronasmitta har inte konstaterats i Österbotten sedan i fredags. Det totala antalet bekräftade fall är fortfarande 65, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på måndag förmiddag.

Det totala antalet tagna prover uppgår nu till 5568.


Under förra veckan rapporterades om två nya coronafall i Vasa. I båda fallen hade personerna blivit smittade under resor utomlands, den första i Estland och den andra i Turkiet.

Heikki Kaukoranta, Vasa stads ledande överläkare för infektionssjukdomar, beskrev det senare fallet – där personen rest med både flyg och tåg trots symptom – som det allvarligaste hittills.


Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall att rapportera på måndagen. Distriktet har hittills haft totalt 48 fall av coronasmitta.

Det totala antalet tester som gjorts i Södra Österbotten närmar sig snart 10000. Under gårdagen var det 130 personer som testade sig.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Luftproblem i Attendos lokal i Kristinestad - "Tappar rösten och får huvudvärk"

Boendet Attendo Kristina hyr före detta BB-avdelningen i Bottenhavets sjukhus, men klagar nu hos ägaren staden Kristinestad om problem med inomhusluft.
Foto: Mats Ekman

Boendet Attendo Kristina hyr före detta BB-avdelningen i Bottenhavets sjukhus, men klagar nu hos ägaren staden Kristinestad om problem med inomhusluft.

Problem med inomhusluften finns i den lokal som vårdbolaget Attendo hyr i Bottenhavets sjukhus i Kristinestad. Symptom som förekommer är att man tappar rösten och får huvudvärk.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan