Mera tid och info behövs för vårdbeslut i Kaskö

Det blev inget beslut om Österbottens välfärdsområde då stadsfullmäktige i Kaskö samlades på onsdagen. De förtroendevalda önskar få mera information och vill därför få mer tid innan beslutet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaskö ska besluta om man går med till vissa delar eller om ansvaret för all vård flyttas över till den nya samkommunen Österbottens välfärdsområde. De kommuner som bestämmer sig före den 16 juni är genast med i den fortsatta beredningen.

Stadsdirektör Minna Nikander föreslog att Kaskö flyttar över ansvaret för att ordna och producera social- och hälsovård till Österbottens välfärdsområde. Stadsstyrelsen valde ändå att bordlägga ärendet i tisdags. Därmed kom inte ärendet heller upp på fullmäktiges möte på onsdagen. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Med sprutan i hand på olika boenden – "Vi har många över 70-åringar, så det kommer inte att gå snabbt"

Hälsovårdarna Ann-May Lövdahl, Tuula Sandberg och Esmy Nevala besökte De gamlas hem i Kristinestad för att vaccinera klienterna där.
Foto: Ann-Sofie Långvik

Hälsovårdarna Ann-May Lövdahl, Tuula Sandberg och Esmy Nevala besökte De gamlas hem i Kristinestad för att vaccinera klienterna där.

Från och med nästa vecka kan personer över 70 börja anmäla sig för att få coronavaccinet i Kristinestad. Vaccineringen genomförs i etapper, med de äldsta först.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan