Förordar plan för fler radhus i Klaresund

Ett antal nya radhus ska enligt planerna byggas i Klaresund. En ändring av detaljplanen för att möjliggöra bygget har förordats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det kommunala bostadsbolaget Närpes Bostäder planerar att bygga ett antal nya radhus på den så kallade Saga och Klara-tomten i Klaresund. De tre radhus som finns där i dag börjar vara i dåligt skick och enligt planerna ska tre till fem nya radhus uppföras på området.

Genom omdisponering av tomten ryms tre nya radhus på platsen utan att någon rivning behövs, men om det blir aktuellt att bygga ytterligare ett par hus måste två av de gamla radhusen bort.

Bygget har blivit aktuellt i och med att det även finns en stor efterfrågan på bostäder i centrum.

Enligt förslaget till ändring av detaljplanen förstoras området västerut in på det som i nuvarande plan är parkområde. Parkområdet i sin tur förstoras till andra sidan av Kyrktåget.

Sektionen för byggnadstillsyn i Närpes har gett utlåtande om planeändringen, som förutom radhusområdet omfattar trafik- och grönområden. Sektionen hittade inget att anmärka på utan förordar ändringen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Intresse finns för fjorton nya radhuslägenheter – klart för inflyttning i augusti

Det är högre takhöjd än normalt i alla bostäder, berättar Tommy Nickull. De två största lägenheterna finns i mitten av huset.
Foto: Mona Söderman

Det är högre takhöjd än normalt i alla bostäder, berättar Tommy Nickull. De två största lägenheterna finns i mitten av huset.

Snart står fjorton nya radhuslägenheter för 55-plussare klara i Närpes centrum. Närpes bostäders vd Tommy Nickull hoppas och tror att de splitternya bostäderna ska ha åtgång.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan