|

Radio Vasa blir en del av HSS Media – de bekanta radiorösterna följer med till mediehuset

Niklas Nyberg, vd på HSS Media, och Anssi Marttinen, som varit ensam ägare till den lokala radiostationen Radio Vaasa-Radio Vasa. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Niklas Nyberg, vd på HSS Media, och Anssi Marttinen, som varit ensam ägare till den lokala radiostationen Radio Vaasa-Radio Vasa.

HSS Media börjar producera lokalradio när mediehuset köper radioverksamheten av Radio Vaasa. Från och med nu är den tvåspråkiga lokalradion Radio Vaasa-Radio Vasa också en del av HSS Media. I affären följer de bekanta rösterna från radion med in i HSS Media.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det här är ett naturligt steg för HSS Media att ta i vår utveckling. Att vi samtidigt kan trygga den lokala kommersiella radion känns bra. Det är viktigt att det finns fler lokala medieaktörer med starkt fäste i Vasa och i Österbotten, säger HSS Medias vd Niklas Nyberg.

Nationellt och globalt är radio en växande bransch sett till både annonsaffär och mängden lyssnare. Ljudet som kanal har etablerat sig igen delvis tack vare poddar och ljudböcker vilket också gynnar radiolyssnandet.

– Den digitala framtiden blir allt mer ljudstyrd och inom ramen för detta finns även en plats för både analog och digital utgivning av ljud. Vi är glada att bygga vidare på detta tillsammans med Radio Vasa, säger Nyberg.

Radio Vaasa har kämpat med ekonomiska utmaningar samtidigt som HSS Media internt har diskuterat en lokal radioverksamhet. När den tvåspråkiga radiokanalen var i kontakt med HSS Media i början av året konstaterade parterna att pusselbitarna passade bra ihop.

HSS Media köper själva radioverksamheten, inte bolaget Radio Vaasa. I affären övergår alla radions frekvenser och allt som behövs för att bedriva och fortsätta radioverksamheten – inklusive namnet Radio Vaasa-Radio Vasa och de tre tillsvidareanställda på radion.


Anssi Marttinen, Radio Vasa, och Niklas Nyberg, HSS Media.
Foto: Mikael Nybacka

Anssi Marttinen, Radio Vasa, och Niklas Nyberg, HSS Media.Inledningsvis fortsätter radioverksamheten som tidigare och som en separat gren och affär inom HSS Media. På sikt är målet att utveckla och förbättra både för annonsörer, lyssnare och läsare.

Sedan 2014 har Anssi Marttinen varit ensam ägare av Radio Vaasa och han är också den radioröst som de allra flesta i regionen känner igen. Marttinen är nöjd över att hans radiostation nu landar i ett tryggt mediehus som ständigt är i framåtrörelse. Och det viktigaste: som respekterar, förstår och understöder det lokala.

– För mig och oss här på Radio Vaasa är det viktigaste att vi kan fortsätta ha en lokal, tvåspråkiga radio i Vasaregionen och Österbotten. Tack vare affären med HSS Media kan vi fortsätta skapa lokal mångfald av innehåll åt invånarna, säger Marttinen.


"Vi har inte lyxen att stanna upp och stå stilla."

Niklas Nyberg

vd HSS Media

 

Hösten 2019 blev HSS Media majoritetsägare i marknadsföringsbyrån Seger Marketing, och nu ett halvt år senare breddar man verksamheten med kommersiell lokalradio.

– Vi har inte lyxen att stanna upp och stå stilla. HSS Media har på kort tid gått från att vara ett renodlat tidningsbolag till att vara ett modernt mediebolag. Utvecklingen görs i första hand för kunderna, men även för att stärka och trygga verksamheten som helhet, säger Niklas Nyberg.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

På torsdag sprängs det 153 meter höga landmärket – land, hav och luft spärras av

Jari Grönvall, teknisk chef och tidigare produktionschefen Heli Nevala vid PVO-Lämpövoima har bägge jobbat länge vid olje- och kolkraftverket på Björnön.
Foto: Anders Bergvik

Jari Grönvall, teknisk chef och tidigare produktionschefen Heli Nevala vid PVO-Lämpövoima har bägge jobbat länge vid olje- och kolkraftverket på Björnön.

På torsdag klockan 13 fattar sprängaren beslutet och kort därefter kan ett av Kristinestads landmärken vara en hög av betong. Polis ser till att obehöriga hålls borta – både från land, hav och luften.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan