|

Minister Kulmuni: "Vi ska inte göra om misstagen från 1990-talet – vi ska stödja barnen"

Ministrarna Li Andersson, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Maria Ohisalo och Anna-Maja Henriksson. Zoom
Foto: Markku Ulander/LEHTIKUVA

Ministrarna Li Andersson, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Maria Ohisalo och Anna-Maja Henriksson.

Finansminister Katri Kulmuni säger att regeringen har lärt sig av krisen på 1990-talet. – Vi ska stödja barnfamiljer, barn och unga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu stöder vi företag, hälsovård och kultur akut, men vi måste också tänka framåt, säger statsminister Sanna Marin. Hon berättar att en arbetsgrupp sammankallats för att utarbeta strategier för att möta utmaningarna efter coronakrisen. 

Minister Anna-Maja Henriksson påtalar vikten av att staten nu stöder kommunerna. Till exempel ersätter staten sjukvårdsdistrikten för de kostnader de haft på grund av coronakrisen. 

– Det är ett massivt paket regeringen nu presenterar och det är för att vi vill rädda välfärden i Finland, säger Henriksson. 


I tilläggsbudgeten kommer också att finnas pengar reserverade för föräldrar med barn under 10 år och som inte kan arbeta på distans.

Annons

– Det kommer också att betalas ut retroaktivt, säger undervisningsminister Li Andersson. 

Hon lovar också extra stöd till de skolelever som behöver det när distansundervisningen tar slut. 

Regeringen har avslutat en presskonferens för att informera om resultatet av budgetförhandlingarna. SPT direktrapporterade.

 


Också här kan du titta på presskonferensen: 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan