|

Emma är Närpesbygdens lucia 2019

Emma Dahlin från Yttermark är Närpesbygdens 56:e lucia. Zoom
Foto: Gunvor Ivars

Emma Dahlin från Yttermark är Närpesbygdens 56:e lucia.

Över 2 000 röster avgavs i luciavalet i Närpes. Och Närpesbygdens lucia 2019 heter Emma Dahlin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagskvällen samlades luciakommittén i Närpes till rösträkning.

2 067 röster avgavs i valet av Närpesbygdens lucia. Flest röster, 628, fick kandidat nummer fyra, Emma Dahlin från Yttermark. 

Emma Dahlin studerar på årskurs två, danslinjen, vid Närpes gymnasium, och hon vill i framtiden arbeta med något som hjälper människor. Till hennes fritidsintressen hör att drilla, dansa i Flow dance company, leda gymnastikgrupper och att umgås med vänner, berättade hon i kandidatpresentationen.

Där berättar hon också om hur hon som liten lussade med sin syster för släkt och vänner samt på åldringshem

Luciakommittén består av representanter för Kamratförbundet Hemmet vid vägen, Röda Korset, Folkhälsan i Närpes och Lions i Närpes. Huvudansvaret ligger i år på Folkhälsan.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Spontana möten då julhemmen lockade till Kristinestad

Spontana möten är trevliga överraskningar. Helena Öström var en av de bekanta som Hannu Salonja träffade i Kristinestad.
Foto: Lotta Sjöblad

Spontana möten är trevliga överraskningar. Helena Öström var en av de bekanta som Hannu Salonja träffade i Kristinestad.

Köer uppstod på många håll då Sjöstadens julhem i Kristinestad tog emot besökare. De flesta besökarna kom igen utifrån. Det blev också många spontana möten och samtal under dagen.

Mest läst senaste veckan