|

Ann-Sofi Berger ny ansvarig utgivare för ÖT

NyhetsbildZoom
Ann-Sofi Berger är ny ansvarig utgivare och biträdande chefredaktör för Österbottens Tidning. Foto: Lotta Lappinen
Ann-Sofi Berger är från och med i dag biträdande chefredaktör på HSS Media samt ansvarig utgivare för Österbottens Tidning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är jätteintressant och inspirerande att få den här rollen just nu, eftersom vi på HSS Media precis har satt i gång med en stor satsning på att tillsammans utveckla innehållet och journalistiken. Jag är tacksam över att få förtroendet och på ÖT kommer vi att satsa på att vi har en bra och relevant journalistik på svenska även i framtiden, säger Berger.

Berger har arbetat på ÖT som huvudsakligen nyhetsreporter eller redigerare sedan 2006, men har har också erfarenhet från journalistiskt arbete på bland annat Yle, Vasabladet, Hufvudstadsbladet samt ett kortare vikariat på Svenska Dagbladet.

– Det viktigaste vi har är förtroendet bland våra läsare och därför måste vi värna om vår integritet och det publicistiska ansvaret. Vi har en stor uppgift i att hålla samhällsdiskussionen öppen, men samtidigt inte tillåta övertramp. Det är en ständig balansgång där vi måste vara alerta.

Berger är i dag gift med Viktor Kock, som är avgående ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater.

HSS Medias vd och chefredaktör Niklas Nyberg:

– I Ann-Sofi får vi en duktig publicist som har en stark integritet. Hennes privata relation är viktig att lyfta fram för transparensens skull, men inget hinder för henne att verka i rollen. Hon är en målmedveten redaktionell ledare som förutom att utvecklas själv, också månar om att skapa utrymme för medarbetarna att vara delaktiga och att växa.

– Jag har varit journalist mycket längre än jag har känt min man och jag känner mig trygg i min yrkesroll och de etiska regler vi har. Under åren har vi lärt oss var gränsen går mellan hans politiska uppdrag och min journalistroll. Jag anser att det är bäst med öppenhet när det gäller journalisternas arbete och bindningar, så har var och en möjlighet att bedöma trovärdigheten i det jobb vi gör, säger Berger.

Ann-Sofi Berger efterträder Kenneth Myntti i rollen som ansvarig utgivare för ÖT.

Kommentarer

Nu träder han fram – den hemliga datordonatorn i Kristinestad

Nyhetsbild
Efter ett inslag i radionyheterna om att utbildningsväsendet i Kristinestad lider brist på pengar till datorer bestämde han sig för att hjälpa till. Nu har gymnasieettorna varsin dator tack vare den givmilda donatorn. Foto: Anders Bergvik
På tisdagsförmiddagen trädde den givmilde donatorn som köpte datorer åt gymnasieettorna i Kristinestad fram. Själv jobbade han med kulram i skolan i Perus på 1950-talet.

Mest läst senaste veckan