Nya tar plats inom kyrkan i Kristinestad

Inger Ylikoski tar över två kyrkliga förtroendeuppdrag i Kristinestad. Zoom
Foto: Lotta Sjöblad

Inger Ylikoski tar över två kyrkliga förtroendeuppdrag i Kristinestad.

Det blir byte på kyrkliga förtroendeposter i Kristinestad. Kenneth Bergqvist och Johanna Alén har båda beviljats befrielse från sina uppdrag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kenneth Bergqvist har fått jobb som fastighetsskötare och vaktmästare inom den kyrkliga samfälligheten. Det betyder att han inte längre kan sköta förtroendeuppdrag där.

Första ersättaren Inger Ylikoski blir ordinarie medlem i kyrkofullmäktige efter Bergqvist. Ylikoski blir också medlem i gemensamma kyrkorådet efter Bergqvist. Britt-Inger Hanses har av kyrkofullmäktige valts till ny ersättare i kyrkorådet.

Johanna Alén anhöll om befrielse från sitt uppdrag av personliga skäl. Jimi Ruotsalainen blir ny medlem i gemensamma kyrkorådet. Jukka Kangasniemi valdes till hans personlig ersättare.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Gratis halkskydd till seniorer i Kristinestad - ”Få tackar nej”

Bra skor är viktiga då man rör sig i halka, poängterar Mona-Lisa Bäckström, till vänster, och Karin Rusk.
Foto: Lotta Sjöblad

Bra skor är viktiga då man rör sig i halka, poängterar Mona-Lisa Bäckström, till vänster, och Karin Rusk.

För två år sedan fick Kristinestadsbor som fyllt 70 år en julklapp av staden - gratis halkskydd. Hittills har cirka 1 150 halkskydd delats ut.

Mest läst senaste veckan