|

Riksväg 3 enar riksdagsledamöter från tre landskap – Joakim Strand med i ny arbetsgrupp

Joakim Strand (SFP) representerar Vasa valkrets i den arbetssektion som jobbar för att stärka intressebevakningen kring riksväg 3. Zoom
Foto: Arkivbild/Linus Lindholm

Joakim Strand (SFP) representerar Vasa valkrets i den arbetssektion som jobbar för att stärka intressebevakningen kring riksväg 3.

Riksdagsledamöter från Birkaland, Vasa och Satakunta valkrets bildar en enad front för riksvägs 3:s bästa. Målet är ett investeringspaket på 128 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksväg 3 är i stort behov av reparation. Fem representanter för landskapens sammanlagt 43 riksdagsledamöter bildar en arbetssektion för att stärka intressebevakningen kring riksvägen. 

Arbetssektionen möttes i riksdagshuset i dag onsdag. Österbottens förbund har tillsammans med förbunden i Södra Österbotten, Birkaland och Satakunta skickat ut ett gemensamt pressmeddelande. 

Målet är att få med ett investeringspaket på 128 miljoner euro för de mest brådskande objekten i verksamhets- och finansieringsprogrammet för den nationella 12-åriga trafiksystemplanen. Pengarna bör riktas till fortsättningen av omfartsvägen i Tavastkyro från den planskilda korsningen i Kyrönkoski, som blir färdig i höst. 

Sträckan i Tavastkyro är enligt gruppen den flaskhals som stör smidigheten i trafiken mellan Tammerfors och Vasa.

Arbetssektionen anser att servicenivån på riksväg 3 måste förbättras eftersom vägen förenar tillväxtcentrum och livskraftig landsbygd, är en stomled för exporten och en investering i Finlands konkurrenskraft. 

Fem riksdagsledamöter bildar grupp från tre valkretsar

  • Ordförande: Jouni Ovaska (C)
  • Viceordförande: Janne Sankelo (Saml)
  • Övriga medlemmar är: Marko Asell (SDP) från Birkaland, Joakim Strand (SFP) och Jan Koskela (Sannf) från Satakunta.
 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Polisen om misshandeln i Östermark: "Vi har ingen skild brottsrubricering för hatbrott"

Någon hade sprejat ordet "mamu" med stora bokstäver på 19-åringens bil.
Foto: Mari Aaltola/arkiv

Någon hade sprejat ordet "mamu" med stora bokstäver på 19-åringens bil.

Trots att offret misshandlades och trots att hans bil vandaliserades med skällsord tar polisen inte ställning till om det rörde sig om ett hatbrott eller inte, säger kriminalkommissarie Jari-Matti Marttala. Men: – Vi tar alla faktorer i beaktande.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan