|

Riksväg 3 enar riksdagsledamöter från tre landskap – Joakim Strand med i ny arbetsgrupp

NyhetsbildZoom
Joakim Strand (SFP) representerar Vasa valkrets i den arbetssektion som jobbar för att stärka intressebevakningen kring riksväg 3. Foto: Arkivbild/Linus Lindholm
Riksdagsledamöter från Birkaland, Vasa och Satakunta valkrets bildar en enad front för riksvägs 3:s bästa. Målet är ett investeringspaket på 128 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksväg 3 är i stort behov av reparation. Fem representanter för landskapens sammanlagt 43 riksdagsledamöter bildar en arbetssektion för att stärka intressebevakningen kring riksvägen. 

Arbetssektionen möttes i riksdagshuset i dag onsdag. Österbottens förbund har tillsammans med förbunden i Södra Österbotten, Birkaland och Satakunta skickat ut ett gemensamt pressmeddelande. 

Målet är att få med ett investeringspaket på 128 miljoner euro för de mest brådskande objekten i verksamhets- och finansieringsprogrammet för den nationella 12-åriga trafiksystemplanen. Pengarna bör riktas till fortsättningen av omfartsvägen i Tavastkyro från den planskilda korsningen i Kyrönkoski, som blir färdig i höst. 

Sträckan i Tavastkyro är enligt gruppen den flaskhals som stör smidigheten i trafiken mellan Tammerfors och Vasa.

Arbetssektionen anser att servicenivån på riksväg 3 måste förbättras eftersom vägen förenar tillväxtcentrum och livskraftig landsbygd, är en stomled för exporten och en investering i Finlands konkurrenskraft. 

Fem riksdagsledamöter bildar grupp från tre valkretsar

  • Ordförande: Jouni Ovaska (C)
  • Viceordförande: Janne Sankelo (Saml)
  • Övriga medlemmar är: Marko Asell (SDP) från Birkaland, Joakim Strand (SFP) och Jan Koskela (Sannf) från Satakunta.
 

Kommentarer

Matts Lång efter ny vargattack mot farmen: Viltcentralen måste börja ta det här på allvar

Nyhetsbild
Matts Lång är uppgiven över de återkommande vargattackerna. Foto: Mona Söderman
När Matts Lång i Pörtom kom till farmen för att utfodra djuren vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen upptäckte han att farmen ännu en gång haft påhälsning av varg.

Mest läst senaste veckan