|

Bönderna påminner: Vårbruket påverkar trafiken

NyhetsbildZoom
Vårbruket är i full gång. ÖSP manar till ömsesidig respekt när lantbruksmaskiner rör sig på vägarna för att ta sig till och från åkrar. Foto: Mats Ekman
Vårbruket är i full gång vilket innebär fler traktorer och jordbruksmaskiner i trafiken. ÖSP vill uppmana alla som rör sig ute på vägarna att ta detta i beaktande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att ligga bakom en traktor eller en jordbruksmaskin ute på landsvägen kan vara stressande. Men Österbottens svenska producentförbund vill påminna alla bilister om orsaken till varför de ibland stoppar upp trafiken. 

– Vi bönder rör oss inte i trafiken bara för att det är roligt att köra traktor. Vi odlar din mat, konstaterar ÖSP i ett pressmeddelande. 


ÖSP uppmanar till ömsesidig respekt, samt uppmärksamhet och tålamod nu när långsamma lantbruksmaskiner som är breda, tunga och klumpiga rör sig på vägarna för att ta sig till och från åkrar och odlingar.

– Vi påminner bilisterna om att var extra uppmärksam när du skall passerar en traktor med lantbruksmaskin efter sig. Lantbruksmaskiner kan rör sig oförutsägbart och till exempel svänga in till åkrar som finns vid vägen. Ta även i beaktande att lantbruksmaskiner behöver större svängrum än vad man först anar, skriver ÖSP i sitt pressmeddelande. 

ÖSP påminner också jordbrukarna om försiktighet och förutseende i trafiken trots bråda tider: Var uppmärksam på den övriga trafiken, se till att ha fungerande och rena körljus och ge tydliga signaler i god tid innan du svänger av och på vägar.

Kommentarer

Internet är källan till inspiration i Emma Rosengårds inredning

Nyhetsbild
Viljan att kunna hänga upp vad som helst på väggarna gjorde att Emma Rosengård bestämde sig för att köpa lägenhet på Mannfolkvägen i Yttermark. Foto: Miranda Eklund
TEMA: Hus & hem. Årets trendigaste växt? Mattsvarta kylskåp i Finland? Det går att fråga internet vad som helst. Det är också där som Emma Rosengård hittar all inspiration till sin inredning – inget internet, inget hem.

Mest läst senaste veckan