|

Nu pumpar vi upp Österbotten – odla, tävla och vinn!

NyhetsbildZoom
Foto: Ulf Lassander
Kavla upp ärmarna, greppa vattenkannan och börja odla! Den som odlar störst pumpa i vår tävling vinner ett valfritt presentkort till ett värde av 500 euro. Blir det du?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Granne ställs mot granne. Syster mot bror. Skolklass mot skolklass. Eller företag mot företag. Vem odlar den största pumpan? Vem odlar den finaste, fulsnyggaste eller konstigaste pumpan? Kanske blir det du!

Vasabladet, ÖT och Sydin ordnar en pumpatävling för hela Österbotten. För att vara med och tävla måste du utmana någon som också vill delta och ni skickar in er anmälan tillsammans. Vi skickar fröna till er.

Blir det du som odlar Österbottens största pumpa i vår pumpa-tävling? Foto: 123rf.comPumpasorten ni odlar är en storväxande sort som kan bli 30 kilo. Pumporna vägs i september och bland de som väger sina pumpor och meddelar vikten till oss korar vi en vinnare. Den med störst, alltså tyngst, pumpa vinner. Vi kommer självklart ut och kontrollväger.

Under sommaren kommer vi att följa upp odlingarna. Hur går det med pumporna? Vem är utmanarna? Har någon satsat på balkongodling? Allt det här söker vi svar på och skriver om.

Så se nu till att vara med i vår tävling – här anmäler ni er. För sen återstår bara en sak: Kavla upp ärmarna, greppa vattenkannan och börja odla! Lycka till!

Så här går det till – nappa en av 200 fröpåsar!

  • Tävlingen är för alla österbottningar. Privatpersoner, skolklasser, föreningar och företag kan utmana varandra i tävlingen #österbottenodlar. Utmaningen sker parvis, alltså en skolklass kan inte utmana flera skolklasser – bara en. När ni är överens om utmaningen anmäler ni er till tävlingen.
  • Här anmäler ni er. Där fyller ni i era kontaktuppgifter och vi skickar en fröpåse med 12 frön. Det finns bara 200 påsar och därmed plats för bara 100 utmaningar, så dra inte ut på anmälan!
  • Den som odlar störst pumpa vinner! Vinsten är ett presentkort till valfritt ställe till ett värde av 500 euro. 2-10:e platserna belönas med en kokbok av Michael Björklund.
  • Visa pumpan på Instagram! Då har du chansen att vinna ett presentkort värt 200 euro. En jury utser bästa bilden. Använd hashtaggarna #österbottenodlar och #pumpafesten2019. Kom ihåg att din profil måste vara öppen för att vi ska se bilden.
  • Tävlingen utmynnar också i en stor fest på hösten när vi tillreder våra pumpor. Det blir pajer, soppor, bakverk och allt möjligt gott!
 

Kommentarer

Fortfarande fler frågor än svar om dataskandalen i Kristinestad

Nyhetsbild
Stadsjuristen Niklas Granö väntar på information om innehållet på datorerna. Det var meningen att de skulle förstöras, men det brast någonstans eftersom de återfanns på loppis i Björneborg. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Frågorna är fortfarande fler än svaren när det gäller de ur bruk tagna datorerna från Kristinestads hälsovårdscentral som såldes på en loppis i Björneborg. Än har polisen inte hunnit granska hårdskivorna för att se vad allt där fanns.

Mest läst senaste veckan